Na je studie

Eenmaal afgestudeerd, zal je merken dat er veel vraag is naar meertalige werknemers. Onze maatschappij wordt elke dag internationaler, dus die vraag blijft stijgen. Als vertaler ga je aan de slag in een vertaalbureau, als zelfstandige, bij de overheid of in het bedrijfsleven. Als tolk kom je meestal bij een internationale instelling, de overheid of in het bedrijfsleven terecht. Onze masters in de journalistiek vind je vaak terug bij kranten en tijdschriften, bij productiehuizen en op allerlei redacties. De opties zijn eindeloos, aan jou de keuze!

Wat heb je geleerd?

In de opleiding Toegepaste Taalkunde leer je op een praktische manier meerdere talen doorgronden. We bieden je een optimale begeleiding en de modernste technieken. Zo krijg je de finesses van je talen zonder problemen onder de knie.

Daarna kan je 1 van deze 5 masteropleidingen aan de VUB volgen: Vertalen, Tolken, Journalistiek, Educatieve Master in de Talen of de Multilingual Master in Linguistics and Literary Studies (profiel: Multilingual Mediation and Communication). Je plaveit de weg voor een carrière met grote C. Meertaligheid is immers een grote troef op de arbeidsmarkt. Door de toenemende internationalisering doen het bedrijfsleven, de overheid, de media en tal van internationale instellingen steeds meer een beroep op meertalige communicatiespecialisten, vertalers en tolken. Als taalkundige beschik je over een pak kwaliteiten die fel gegeerd zijn op de arbeidsmarkt.

Verder studeren

Wil je je verder verdiepen in de kunst van het tolken? Is vertalen jouw passie? Heb je je hart verloren aan journalistiek? Of wil je liever voor de klas staan? De masters Tolken, Vertalen, Journalistiek en de Educatieve Master bieden een waaier aan mogelijkheden. Misschien volg je liever een Engelstalige master? Ook dat kan, met de Multilingual Master in Linguistics and Literary Studies. Deze opleiding stoomt je helemaal klaar om je eigen pad te volgen.

Wist je dat we soms ook taalkundigen zoeken aan de VUB?

Je leest het goed. Een boeiende en zinvolle carrière uitbouwen als taalkundige: het kan ook bij jouw alma mater. Wij zijn een grote organisatie en zoeken daarom naar heel diverse profielen. 

Ontdek welke vacatures momenteel openstaan

Sluit je aan bij onze community van oud-studenten

Als je afstudeert aan de VUB, behoor je tot een uniek netwerk van 75.000 oud-studenten (ook wel alumni genoemd) die klaarstaan om te bouwen aan een betere toekomst. Wij doen dit door zoveel mogelijk ervaringenideeën en andere vormen van kennis uit te wisselen om samen de dingen beter te doen. In onze job, in ons leven én ook daarbuiten, in de wereld.

Kortom, een VUB-diploma levert je niet alleen een sterk visitekaartje op de arbeidsmarkt op, maar ook een netwerk waar je op kan bouwen om je eigen professionele ambities waar te maken en het verschil te maken in de wereld. Meer redenen nodig? We sommen er enkele voor je op.

Proclamatie van Recht en Criminologie aan de VUB

Voordelen voor onze alumni!

  • Voordelen op en naast de campus. Een BasicFit-jaarabonnement tegen halve prijs, studententarief in de Resto... Oud-student zijn loont met het digitale alumnipas.
  • Hulp bij het solliciteren. Als pas afgestudeerde alumnus is het soms nog even zoeken om je weg te vinden op de arbeidsmarkt. Wij helpen je bij het maken van een vliegende start.
  • Netwerken. Word lid van je facultaire- of opleidingsalumnivereniging. Zo ben je mee met de ontwikkelingen binnen je vakgebied en de laatste netwerkevents.
  • Inspiratie voor je eigen carrière. Zoek je een job die aansluit bij jouw passies? Lees de carrièreverhalen en -tips van oud-studenten en ontdek de mogelijkheden per diploma.
  • Onze vervolgopleidingen. Onze samenleving en arbeidsmarkt staan niet stil. Onze vervolgopleidingen houden je kennis en vaardigheden relevant. Je leven lang.