Jouw studieprogramma

Biomedische Ingenieurstechnieken is 1 van de 5 afstudeerrichtingen die je kan kiezen na je bachelor in de Ingenieurswetenschappen. Hierbij ga je na hoe je verschillende disciplines uit de toegepaste wetenschappen kan inzetten voor de gezondheidszorg. Tijdens je opleiding verwerf je niet alleen de nodige biomedische en technologische kennis en vaardigheden, maar leer je ook over gezondheidszorg en ondernemerschap.

Daarbij specialiseer je je in stralingsfysica, biomechanica en biomaterialen, sensoren en medische uitrusting, neuro-engineering of generieke profilering.

Heb je een academisch diploma behaald (dat geen rechtstreekse toegang geeft) en wil je graag aan deze masteropleiding beginnen? Dan kan je een voorbereidingsprogramma volgen dat ad hoc wordt samengesteld in samenwerking met de studietrajectbegeleider.

Bekijk hieronder welke vakken je krijgt.

Master

Master of Science in de Ingenieurswetenschappen: Biomedische Ingenieurstechnieken

Standaard traject

Heb je een specifiek programma nodig?

Aan de VUB studeer je op jouw ritme. Een flexibel studietraject laat je toe om maximaal rekening te houden met jouw persoonlijke situatie (topsportdyslexie of een functiebeperking bijvoorbeeld). Wil je meer informatie?

Iets voor jou?   Contacteer de VUB studiebegeleiding