Wat leer je in de opleiding? 

Krijg je een kick van computers, telecommunicatienetwerken, lasers en holografie of optische vezels? Wil je meer betrouwbare, rendabele en ergonomische machines maken? Of milieuvriendelijke productie- en verwerkingstechnieken ontwikkelen? Wil je graag meewerken aan IT- en communicatietechnologie die almaar minder energie vergt en toch meer opslaat, verwerkt en doorzendt? Kortom, wil je meebouwen aan een betere wereld met schonere en duurzamere oplossingen? Dan is deze masteropleiding iets voor jou!

Bekijk het studieprogramma

VUB-studenten aan het woord over de opleiding
  • Eva Lantsoght | Student Elektronica en Informatietechnologie

    “Ik kom niet uit een wetenschappelijke richting, maar kon mijn achterstand al snel inhalen. De proffen en assistenten maakten altijd tijd voor me vrij. De studies vereisen de nodige inspanning, maar je hoef geen Einstein te zijn. Een efficiënte tijdsplanning is de beste manier om te slagen.”

Na je studie

Je diploma is de start van een uiterst boeiende loopbaan. Uiteraard in de elektronica- en ICT-sector, maar ook in telecommunicatie, micro-elektronica en fotonica, transport, lucht- en ruimtevaart, energie, ...  

Ontdek je beroepsmogelijkheden

2022_Infopunt studenten tijdens infodag_24 april_Etterbeek_VUB

Deze opleiding beter leren kennen?

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, chat met studenten, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

Overzicht