Na je studie

Als ingenieur ben je veelzijdig, dus breed inzetbaar. Maar ook erg gegeerd, want erg schaars. Met je wetenschappelijke kennis los je technische, natuurwetenschappelijke, technologische en organisatorische problemen op. En als specialist in elektronica en informatietechnologie doe je dat uiteraard in de elektronica- en ICT-sector. Maar onze afgestudeerden koen ook in andere sectoren terecht: telecommunicatie, micro-elektronica, fotonica, transport, lucht- en ruimtevaart, energie, ...

Ontdek de mogelijkheden op de website van ingenieursvereniging ie-net

Verder studeren

Wil je na het behalen van je masterdiploma nog even verder studeren alvorens je het werkveld intrekt? We bieden meer dan 20 master-na-masteropleidingen en heel wat postgraduaten aan die je academische kennis nog meer verbreden en/of verdiepen. Ook doctoreren behoort tot jouw opties. Een ruim en bijzonder hoogwaardig aanbod. En dus een extra troef op je cv.

Wist je dat we soms ook ingenieurs in elektronica en informatietechnologie zoeken aan de VUB?

Je leest het goed. Een boeiende en zinvolle carrière uitbouwen als ingenieur in elektronica en informatietechnologie: het kan ook bij jouw alma mater. Wij zijn een grote organisatie en zoeken daarom naar heel diverse profielen. 

Ontdek welke vacatures momenteel openstaan

Sluit je aan bij onze community van oud-studenten

Als je afstudeert aan de VUB behoor je tot¬†een uniek netwerk van 75.000 oud-studenten¬†(ook wel alumni genoemd) die klaarstaan om te bouwen aan een betere toekomst. Wij doen dit door zoveel mogelijk¬†ervaringen,¬†idee√ęn en¬†andere vormen van¬†kennis uit te wisselen¬†om samen de dingen beter te doen. In onze job, in ons leven √©n ook daarbuiten, in de wereld.

Kortom, een VUB-diploma levert je niet alleen een sterk visitekaartje op de arbeidsmarkt op, maar ook een netwerk waar je op kan bouwen om je eigen professionele ambities waar te maken en het verschil te maken in de wereld. Meer redenen nodig? We sommen er enkele voor je op.

Proclamatie van Recht en Criminologie aan de VUB

... het loont de moeite!

  • Voordelen op en naast de campus.¬†Een BasicFit-jaarabonnement tegen halve prijs, studententarief in de Resto... Oud-student zijn loont met het digitale alumnipas.
  • Hulp bij het solliciteren.¬†Als pas afgestudeerde¬†alumnus¬†is het soms nog even zoeken om je weg te vinden op de arbeidsmarkt. Wij helpen je bij het maken van een vliegende start.
  • Netwerken.¬†Word lid van je facultaire- of opleidingsalumnivereniging.¬†Zo ben je mee met de ontwikkelingen binnen je vakgebied en de laatste netwerkevents.
  • Inspiratie voor je eigen carri√®re.¬†Zoek je een job die aansluit bij jouw passies? Lees de carri√®reverhalen en -tips van oud-studenten en ontdek de mogelijkheden per diploma.
  • Onze vervolgopleidingen.¬†Onze samenleving en arbeidsmarkt staan niet stil. Onze vervolgopleidingen houden je kennis en vaardigheden relevant. Je leven lang.¬† ¬†