Wat leer je in de opleiding? 

Een job als gender- en diversiteitsexpert lonkt, deze opleiding is je toegangsticket. In deze master ga je dieper in op sociale ongelijkheid en discriminatie en bestudeer je het internationale onderzoek in het domein van gender en diversiteit. Tijdens je stage leer je je theoretische kennis meteen toe te passen in de praktijk. 

Wil je een positieve impact hebben op de samenleving en strijden tegen sociale ongelijkheid en discriminatie? Dan is deze opleiding beslist iets voor jou: boordevol theoretische kennis en praktische ervaring om veranderingsprocessen te realiseren en ondersteuning te bieden in het maatschappelijk veld. Na afloop ben je een echte gender- en diversiteitsexpert.

Alles over deze interuniversitaire opleiding

 

De troeven van onze opleiding Gender en Diversiteit

  • Je ontwikkelt een stevige theoretische basis die relevant is in de multiculturele samenleving van vandaag.
  • Je doet ervaring op tijdens een stage die de stap naar het werkveld kleiner maakt.
  • Je volgt een brede waaier aan vakken bij de verschillende participerende universiteiten, en dankzij de digitale leeromgeving hoef je je niet voortdurend te verplaatsen.

Ontdek alle troeven van de VUB 

Interuniversitaire opleiding

De kracht van de interuniversitaire opleiding ligt in haar interdisciplinariteit. Docenten en studenten zijn afkomstig uit de vijf Vlaamse universiteiten, en verschillende faculteiten en departementen, en komen soms van buiten België. Dit levert uitdagende en vruchtbare discussies en uitwisselingen op, die horizon-verbredend zijn voor iedereen die eraan deelneemt. Een betere plek voor het ontwikkelen van een ‘critical mind’ is er niet! 

Bekijk de brochure

Na je studie

Besturen, beleidsorganen, administraties, overheidsinstellingen, politieke partijen, middenveldorganisaties, ngo's, onderzoeksinstituten, de mediasector, hr, ... Met een diploma Gender en Diversiteit kan je echt overal aan de slag. Zo help je een verschil te maken voor diverse maatschappelijke groepen en werk je actief mee aan een inclusieve samenleving.

2022_Infopunt studenten tijdens infodag_24 april_Etterbeek_VUB

Deze opleiding beter leren kennen?

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, chat met studenten, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

Overzicht