Wat leer je in de opleiding? 

Tijdens je opleiding ligt de focus op jouw interesses en krijg je de ruimte om je te verdiepen in wat jou écht boeit. Maar tegelijkertijd stoom je jezelf ook klaar voor de beroepswereld. Als filosoof beschik je over heel wat competenties die in trek zijn bij werkgevers. Je hebt niet alleen sterke communicatieve vaardigheden en een flinke dosis zelfstandigheid, maar ook je brede vorming en analytische blik vallen in de smaak in een professionele context. De bedrijfswereld hecht veel waarde aan filosofen die originele concepten kunnen ontwikkelen zonder het einddoel uit het oog te verliezen. Je leest het goed: als kritisch denker ligt de wereld voor je open.

Bekijk het studieprogramma 
 

De troeven van onze opleiding Wijsbegeerte en Moraalwetenschappen

  • We stomen je klaar om als filosoof/moraalwetenschapper met beide voeten in de werkelijkheid te staan en schijnbare waarheden of evidenties onderuit te halen. Je levert niet alleen een bijdrage aan fundamentele vragen die de mens al eeuwen bezighouden, je neemt ook deel aan hedendaagse debatten.
  • Het is cruciaal dat je je redeneringen zorgvuldig wil en kan uitwerken. Daarom leggen we een sterke nadruk op 'vrij onderzoek'. We bieden verschillende vakken aan die je nergens anders in Vlaanderen vindt: een garantie voor een stevige basiskennis.
  • En zeg nu zelf, welke locatie is beter geschikt voor je ontwikkeling tot een kritische, mondige wereldburger dan het multiculturele en dynamische Brussel? Je kan erop rekenen: na je studie sta je stevig in je schoenen en gaat er een wereld vol mogelijkheden voor je open.

Ontdek alle troeven van de VUB 

Enkele VUB-studenten aan het woord over de opleiding
 
  • Vincent | Oud-Student

“Een sterkte van de opleiding is het vlotte contact tussen studenten en professoren.”

  • Merel | Student

"De opleiding Wijsbegeerte en Moraalwetenschappen aan de VUB kent voor mij haar sterkte in het feit dat de studentenaantallen niet zeer groot zijn. Hierdoor is het mogelijk om een goede en persoonlijke begeleiding te krijgen. Daarnaast geeft het onderwijzend personeel je voldoende ruimte en vrijheid om je eigen interesses verder te exploreren." 

  • Joachim | Oud-Student

"Ik leerde zelf filosofische posities te formuleren en verdedigen.”

Na je studie

Als filosoof kun je bogen op een brede vorming en beschik je over sterke communicatieve vaardigheden, een flinke dosis zelfstandigheid en een analytische blik. Allemaal troeven die erg gewaardeerd worden in een professionele context. De bedrijfswereld is steeds op zoek naar gedreven medewekers die innovatieve structuren en processen kunnen uitdenken zonder het grotere plaatje uit het oog te verliezen. Als filosoof kan je dan ook terecht in een waaier aan organisaties en sectoren.

Ontdek je beroepsmogelijkheden

2022_Infopunt studenten tijdens infodag_24 april_Etterbeek_VUB

Deze opleiding beter leren kennen?

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, chat met studenten, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

Overzicht