Wat leer je in de opleiding? 

Je wil grote hoeveelheden informatie systematisch verwerken? Check! Je verwerft inzicht in maatschappelijke veranderingsprocessen? Check! Je hebt een hoge mate van zelfwerkzaamheid, uitstekende communicatievaardigheden en een sterk ontwikkelde kritische zin? Check, check, check! Je VUB-diploma Geschiedenis staat garant voor een brede basiskennis en kritische vaardigheden die erg goed in de markt liggen.

Je vindt VUB-historici in de media, de cultuursector, in wetenschappelijke instellingen, de politiek, de overheid, de sociale sector en het onderwijs. Heb je meer zin om aan historisch onderzoek te doen? Dan is een carrière als onderzoeker aan een universiteit of geschiedkundige instelling vast iets voor jou. Met je VUB-diploma Geschiedenis kan je echt bijzonder veel richtingen uit.

Bekijk het studieprogramma 

 

De troeven van onze opleiding Geschiedenis

  • Geschiedenis bevindt zich op het kruispunt tussen de sociale en humane wetenschappen en verruimt je blik op de wereld.
  • Tijdens de werkcolleges kies je een concreet onderwerp dat je, onder begeleiding van ons onderwijsteam, van naaldje tot draadje uitpluist. Praktischer dan dat wordt het niet.
  • Lessen in het Engels, gastcolleges van buitenlandse proffen, internationale studenten, buitenlandse uitwisselingen, ... Als student Geschiedenis aan de VUB ligt het buitenland binnen handbereik.

Ontdek alle troeven van de VUB

Na je studie

Er zit toekomst in geschiedenis! Tijdens je opleiding verwerf je een brede basiskennis en een set aan skills die succes op de arbeidsmarkt garanderen. VUB-historici duiken op in de media, de cultuursector, de politiek, de overheid, de sociale sector, de bedrijfswereld, het onderwijs, universiteiten, wetenschappelijke instellingen, enzovoort. De meeste studenten die bij ons afstuderen, vinden binnen een jaar een boeiende job.

Ontdek je beroepsmogelijkheden

Onze alumni aan het woord

Benieuwd of deze opleiding helemaal iets voor jou is? Waarom hoor je het niet gewoon van één van onze studenten zelf! Laat je inspireren door de persoonlijke ervaring van onze kersverse afgestudeerde. 

2022_Infopunt studenten tijdens infodag_24 april_Etterbeek_VUB

Deze opleiding beter leren kennen?

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, chat met studenten, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

Overzicht