Wat leer je in de opleiding? 

Master-na-master in de Specialistische Geneeskunde is de opleiding bij uitstek als je arts-specialist wil worden en volop wil meedraaien in de snel evoluerende medische wereld. Het programma biedt een mix aan vakken waarin je zowel algemene competenties verwerft als de nodige kennis en skills opdoet in het vakgebied van je keuze. Na afloop ben je een complete arts-specialist die denkt en handelt op medisch-wetenschappelijk verantwoorde wijze, helder communiceert met patiënten en hun familie, en efficiënt samenwerkt met andere zorgverleners.

Aan de VUB kan je je specialiseren in een van de volgende domeinen: anesthesie en reanimatie cardiologie, dermatologie en venereologie, fysische geneeskunde en revalidatie gastro-enterologie, gerechtelijke geneeskunde, geriatrie gynaecologie en verloskunde heelkunde, inwendige geneeskunde, klinische biologie, klinische genetica, medische oncologie, neurochirurgie, neurologie, nucleaire geneeskunde, oftalmologie, orthopedische heelkunde, otorhinolaryngologie, pathologische anatomie, pediatrie plastische, reconstructieve en esthetische heelkunde, pneumologie, psychiatrie: kinder- en jeugdpsychiatrie, psychiatrie: volwassenpsychiatrie, radiotherapie en oncologie; reumatologie, röntgendiagnose, stomatologie en mond-, kaak- en aangezichtschirurgie, urgentiegeneeskunde en urologie. Meer info per specialisatie vind je hier.

Bekijk het studieprogramma 

 

De troeven van onze opleiding Specialistische Geneeskunde

  • Op dezelfde groene campus aan de rand van Brussel vind je ook het UZ Brussel. Een ziekenhuis waar je heel de wereld tegenkomt. Een onwaarschijnlijke troef voor elke arts (in opleiding): je krijgt les van professoren met zowel gedegen academische kennis als indrukwekkende praktijkervaring.
  • Ook in je master-na-masteropleiding kan je blijven rekenen op onze vertrouwde persoonlijke aanpak en korte lijnen met de proffen.
  • In de master-na-master in de Specialistische Geneeskunde vorm je je tot een specialist in jouw domein en scherp je je kritische geest, wetenschappelijke nieuwsgierigheid en levenslange leergierigheid aan.

Ontdek alle troeven van de VUB 

Na je studie

Tijdens de talrijke stages in je master Geneeskunde kon je al proeven van heel wat verschillende specialisaties. Na je master-na-master in de Specialistische Geneeskunde ben je helemaal voorbereid om een complete arts-specialist te worden, een gedreven en kritische expert met goed ontwikkelde people skills waar de medische wereld op zit te wachten.

Ontdek je beroepsmogelijkheden

2022_Infopunt studenten tijdens infodag_24 april_Etterbeek_VUB

Deze opleiding beter leren kennen?

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, chat met studenten, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

Overzicht