Wat leer je in de opleiding? 

Wil je je informaticakennis op een vernieuwende manier kunnen inzetten in wetenschap, industrie of maatschappij? Dan is de flexibele masteropleiding Toegepaste Informatica iets voor jou. De nadruk ligt op data science en big data. Nadien kan je aan de slag als bijvoorbeeld IT-consultant, -analist, -architect, ontwikkelaar of projectmanager. 

Bekijk het studieprogramma 

De troeven van onze opleiding Toegepaste Informatica

  • Je krijgt een stevige theoretische basis mee, maar hebt ook veel kansen om die in de praktijk om te zetten.
  • Je leert je informaticakennis innovatief toepassen. Je leert om kritisch en creatief na te denken. Het programma heeft oog voor de nieuwste technologische ontwikkelingen.
  • Deze opleiding is zeer flexibel. Je kan ze overdag of ’s avonds volgen en het programma ook spreiden over meerdere jaren.

Ontdek onze algemene troeven 

Na je studie

Met een universitair diploma Toegepaste Informatica kan je heel veel kanten op. Je kan aan de slag in softwarebedrijven. Maar ook in de informatica-afdeling van bijvoorbeeld bedrijven, ziekenhuizen en overheden.

Ontdek je beroepsmogelijkheden

2022_Infopunt studenten tijdens infodag_24 april_Etterbeek_VUB

Deze opleiding beter leren kennen?

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, chat met studenten, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

Overzicht