Wat leer je in de opleiding?Ā 

Master in de Ziekenhuisfarmacie is een 3-jarige opleiding waarin je je de diverse verantwoordelijkheden van een ziekenhuisapotheker eigen maakt. De farmaceutische wetgeving en de ziekenhuiswetgeving komen aan bod. Je duikt in het financiƫle beheer van de ziekenhuisapotheek. En je ontdekt hoe je de aankoop van medicatie, het voorraadbeheer en distributie efficiƫnt opvolgt. Je leert ook de tarifering van de ziekenhuisapotheek uitvoeren en krijgt inzicht in de principes van kwaliteitsborging.

Aan het einde van de rit kan je mee het beleid van het ziekenhuis uitstippelen op het vlak van geneesmiddelen, medische hulpmiddelen en implantaten, maar ook in dialoog gaan met andere zorgverstrekkers om het geneesmiddelengebruik bij patiƫnten te evalueren en optimaliseren. Als kers op de taart bekwaam je je ook verder in wetenschappelijk onderzoek.

Bekijk het studieprogrammaĀ 
Ā 

De troeven van onze opleiding Ziekenhuisfarmacie

  • Na de 3-jarigeĀ master-na-master ben je helemaal voorbereid omĀ een ziekenhuisapotheek te runnen. Daarbovenop krijg je alle nodige bagage mee om perfect te functioneren in de complexe ziekenhuisomgeving van vandaag.
  • Tijdens je opleiding loop je stage in een ziekenhuisapotheek. Zo kan je Ć©cht van de job proeven.
  • Bij de VUB gaan we ver om jou als student persoonlijke begeleiding te bieden. Daar mag je in deze opleiding uiteraard ook op rekenen.

Ontdek alle troeven van de VUBĀ 

Na je studie

De meeste afgestudeerden komen logischerwijze in een ziekenhuis terecht. Daar organiseer je de verdeling van de medicatie, ben je verantwoordelijk voor bereidingen en verzamel en verspreid je farmacologische en toxicologische informatie.

Daarnaast maken ziekenhuisapothekers ook deel uit van multidisciplinaire werkgroepen en comitƩs om het doeltreffende en veilige gebruik van geneesmiddelen te optimaliseren.

Ga je liever aan de slag bij een overheidsdienst of een farmaceutisch bedrijf? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Ontdek je beroepsmogelijkheden

2022_Infopunt studenten tijdens infodag_24 april_Etterbeek_VUB

Deze opleiding beter leren kennen?

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding?Ā Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten.Ā Doorblader onze brochure, chat met studenten, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

OverzichtĀ Ā 

Ā