2022_Header_ACTO_VUB

Open taalcursussen

Je Duits bijschaven, je Engels naar een academisch niveau tillen of een nieuwe taal leren? Bij ACTO krijg je een kwalitatieve taalopleiding op niveau. Handig om te weten: alle ACTO-taalopleidingen zijn toegankelijk voor VUB-studenten en personeelsleden. De meeste cursussen uit het open aanbod zijn ook toegankelijk voor alle andere geïnteresseerden.

Taaltesten

Een opleiding in het buitenland, een anderstalig studieprogramma, een nieuwe job… in heel wat situaties moet je een officieel bewijs van je taalniveau kunnen voorleggen. Ook zo’n officieel erkend taalcertificaat nodig? Dan kan je bij ACTO terecht voor taaltesten Engels, Nederlands en Frans.

Taaltesten: Nederlands

ITNA  (Interuniversitaire Taaltest Nederlands voor Anderstaligen)
    Voor wie zich aan een Vlaamse universiteit wil inschrijven en nog niet voldoet aan de taalvereisten, of een officieel taalattest B2 of C1 nodig heeft voor het werk.

CNaVT
    Voor anderstalige personen die het Certificaat Nederlands als Vreemde Taal B2 of C1 van de Nederlandse Taalunie willen behalen. Het CNaVT-examen wordt slechts één keer per jaar georganiseerd in de maand mei.

Taaltesten: Frans

DELF  (Diplôme d’Études en Langue Française)
    Officieel diploma om de taalvaardigheid van niet-Franstaligen te attesteren. De deelnemers kunnen via de test aantonen op welk niveau (A1, A2, B1 en B2) ze de Franse taal beheersen.

DALF  (Diplôme Approfondi de Langue Française)
    Een officieel diploma om het niveau taalvaardigheid C1 of C2 van niet-Franstaligen te attesteren.

Taaltesten: Engels

TOEFL (Test of English as a Foreign Language)
    Voor wie zich aan de VUB wil inschrijven voor een Engelstalig programma, maar nog niet voldoet aan de taalvereisten vermeld in het OER. Of voor wie een officieel taalattest nodig heeft voor een buitenlandse studie of job. Opgelet: ACTO is enkel een testcentrum. De registratie en administratie wordt opgenomen door de organisatie van TOEFL.

ITACE  for lecturers (Interuniversity Test of Academic English)
    Voor docenten die een kwalificatiegetuigschrift Engelse taalvaardigheid op ERK-niveau C1 nodig hebben.

ITACE for CLIL teachers (Interuniversity Test of Academic English)
    Voor leerkrachten secundair onderwijs die in het Engels wensen les te geven. De deelnemers kunnen een C1-certificaat behalen dat aanvaard wordt door het Vlaams Ministerie van Onderwijs.

ITACE  for students (Interuniversity Test of Academic English)
    Voor studenten die hun bekwaamheid in het Engels moeten bewijzen. De deelnemers kunnen via de test een B1, B2, C1 of C2-certificaat behalen.

Taalondersteuning voor VUB-medewerkers

Taalworkshops op maat

‘English for staff members’, ‘Engels voor het StudieBegeleidingsCentrum’, of nog helemaal wat anders? ACTO bedenkt en geeft taalworkshops afgestemd op de taalvragen en -noden binnen jouw afdeling.

Diensten voor academici - Academisch Nederlands

De collega's van het VUB-team Academisch Nederlands ondersteunen je bij het opstellen van rubrics academisch schrijven, lesmateriaal rond een bepaalde schrijftaak en heldere opgaves van schrijftaken. De taalcoaches kunnen op aanvraag ook langskomen voor gastcolleges Academisch Nederlands, waarbij het lesmateriaal steeds wordt aangepast aan de doelgroep.

Contact

Meer weten over onze cursussen of diensten? Een verzoek op maat? Inschrijven voor een taaltest? Kom gerust langs met al je vragen. We bekijken samen wat ACTO voor je kan doen.

Wanneer: Dinsdag en donderdag van 9:30 tot 12:00 en van 13:00 tot 16:00. Maandag, woensdag en vrijdag: bereikbaar via e-mail
    Locatie: VUB Main Campus, Pleinlaan 2, 1050 Brussel - gebouw B, 2de verdieping, lokaal B2.11
    Contact: acto@vub.be | tel. +32 2 629 10 68

Omdat wij graag onze tijd voor je nemen, vragen we om je ten laatste een half uur voor sluitingstijd aan te melden. Zo kunnen we je vragen uitgebreid beantwoorden.