logo

Onderwijspartners

De Vrije Universiteit Brussel werkt actief en nauw samen met verschillende instellingen van hoger onderwijs. Hieronder vind je een overzicht:

Université libre de Bruxelles (ULB)

Een nauwe samenwerking met onze Franstalige zusteruniversiteit is niet meer dan normaal. Verschillende onderzoeksprogramma's worden al samen met de ULB uitgevoerd en ook op onderwijsvlak (o.a. via de Solvayschool) werken we steeds nauwer samen. Website ULB

Kent University

Via de Brussels School of International Studies worden hoogstaande onderwijspakketten in internationale relaties, internationaal recht en conflictanalyse aangeboden.

Vesalius College

Vesalius College biedt jonge mensen van over de hele wereld Engelstalig onderwijs in Brussel aan naar het model van de betere Amerikaanse "Liberal Arts Colleges", gecombineerd met een Europese fundering. In 1998 kreeg het Vesalius college als eerste instelling op het Europese vasteland het kwaliteitslabel uitgereikt door de Open University Validation Services.

Erasmushogeschool Brussel

Samen met de Erasmushogeschool maakt de Vrije Universiteit Brussel deel uit van de Universitaire Associatie Brussel.

Centrum voor Volwassenenonderwijs

 Het Brussels Education Center biedt taalcursussen Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans en Italiaans aan op alle niveaus. We organiseren dag-, avond- en zaterdagcursussen. Meer info op www.cvo-bec.be

XIOS HogeSchool Limburg en Provinciale Hogeschool Limburg

Om ondersteuning te bieden bij de academisering van hun opleidingen sloot de Vrije Universiteit Brussel in 2003 een samenwerkingsakkoord met de Hogeschool Limburg en de Provinciale Hogeschool Limburg.

Koninklijke Militaire School

De Vrije Universiteit Brussel werkt, zowel op onderwijsvlak als voor wetenschappelijk onderzoek nauw samen met de Koninklijke Militaire School (KMS)

Hoger Instituut voor Readaptatiewetenschappen

Sinds het academiejaar 2003-2004 bestaat er een samenwerkingsovereenkomst tussen de Vrije Universiteit Brussel en het Hoger Instituut voor Readaptatiewetenschappen Leuven in het vakgebied van de Agogische Wetenschappen. Die zorgt onder andere voor een vlotte doorstroming van afgestudeerden van Hirl cvo naar de opleiding Sociale en Culturele Agogiek.

UNICA

De Vrije Universiteit Brussel is een actief lid van UNICA - een netwerk van 38 hoofdstedelijke Universiteiten in Europa - dat zowat 1.200.000 studenten vertegenwoordigt. De leden ervan creëren tal van Europese Initiatieven en dienen gemeenschappelijke Europese projecten in.

Wereldwijd

Daarnaast heeft de Vrije Universiteit Brussel ook een Institutioneel samenwerkingsakkoord met 38 universiteiten in de wereld afgesloten, alsook een Studenten- en personeelsuitwisselingsakkoord met 160 universiteiten.