logo

Het VUB sportcomplex op de Brussels Engineering, Sciences & Humanities campus is het organisatorisch centrum voor het uitgebreide sportaanbod waar studenten, personeel maar ook externen kunnen aan deelnemen.

De VUB sportdienst houdt zich bezig met alles wat een link heeft met sport, beweging & gezondheid aan de Universiteit. De medewerkers van ons onthaal helpen u met veel plezier verder met al uw vragen over sport op onze campussen.

Het sportcentrum zelf heeft accommodaties die geschikt zijn voor verschillende binnen- & buitensporten. Zo is er bijvoorbeeld een compleet fitnesscentrum, twee grote omnisportzalen, een dojo en natuurlijk ons pas vernieuwde zwembad.

En natuurlijk zijn er ook voorzieningen die belangrijk zijn vóór, tijdens of na het sporten. Er is een grote cafetaria met prachtig terras, ruime kleedkamers met douches en een lockerruimte waar u uw persoonlijke spullen kunt opbergen.

Openingsuren sportzalen/terreinen
Maandag tot vrijdag 8 - 22 uur
Zaterdag & Zondag 9 - 21 uur
Openiningsuren onthaal
Maandag - Zondag 10 - 21 uur
Openingsuren zwembad (publiek zwemmen)
Maandag tot vrijdag 12 - 14 uur
Maandag tot donderdag 17 - 21 uur
Zaterdag 12 - 16 uur
Zondag 10 - 14 uur
Openinsguren Basic Fit(ness)
Maandag tot vrijdag 8 - 22.30 uur
Zaterdag/Zonderdag & feestdagen 9 - 16 uur
Sluitingsdagen VUB sportcomplex 2019 - 2020
1/11/2019 Wettelijke feestdag
2/11/2019 Wettelijke feestdag
11/11/2019 Wettelijke feestdag
20/11/2019 Sint Verhaegen
25/12/2019- 02/01/2020 VUB gesloten
13/04/2020 Wettelijke feestdag
1/05/2020 Wettelijke feestdag
21/05/2020 Wettelijke feestdag
1/06/2020 Wettelijke feestdag
11/07/2020 Academisch verlof
21/07/2020 Wettelijke feestdag
15/08/2020 Wettelijke feestdag

Buiten de wettelijke & academische verlofdagen kan het gebeuren dat het sportcomplex (of onderdelen ervan zoals het zwembad of de sportzalen) extra gesloten zijn voor publiek gebruik bij bijvoorbeeld evenementen of sporttornooien. Deze sluitingsdagen worden steeds ruim op voorhand bekend gemaakt via affiches in het sportcomplex zelf.

Gefaseerde heropening zwembad en sportzalen

25/06/2020:

VUB sport is momenteel volop aan de slag om in navolging van de verdere versoepeling van de corona maatregelen in België alles in orde te brengen om sporters in juli terug welkom te heten in het VUB sportcomplex onder veilige omstandigheden.
Volgende week krijgen nog even onze studenten van de faculteit LK de prioriteit om hun praktijkexamens te kunnen afleggen.
Vanaf 6 juli heropenen we dan stap per stap het zwembad en de sportzalen.
Updates omtrent wat vanaf wanneer en onder welke specifieke voorwaarden je terug kan komen zwemmen of indoor sporten zal je hier kunnen vinden en wordt ook gecommuniceerd op onze facebook pagina.

Lees hieronder alvast de extra gebruikersvoorwaarden die door onze sporters/zwemmers dienen gerespecteerd te worden ter preventie van de verspreiding van het Covid-19 virus.
 

ADDENDUM AAN DE GEBRUIKERSVOORWAARDEN VAN HET VUB SPORTCOMPLEX TER PREVENTIE VAN DE VERSPREIDING VAN COVID-19

Alle gebruikers en bezoekers worden geacht volgende veiligheidsmaatregelen te respecteren en op te volgen :

De richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad dienen opgevolgd door alle Belgen en zijn dus ook van toepassing op alle bezoekers en sporters in het VUB sportcomplex. Update op www.info-coronavirus.be/nl/

De richtlijnen van het VUB Corona Safe Team zijn van toepassing op alle bezoekers van de VUB campus, studenten, alumni, personeel en derden.  Update op www.vub.be/backtocampus

Basis van de veiligheidsmaatregelen in het sportcomplex zijn in drie delen onder te verdelen :

 1. AFSTAND HOUDEN :
  1.5m afstand houden is de standaard, daar waar dit niet altijd mogelijk is dient de bezoeker een mondmasker te dragen (bv in gangen en traphallen).  Volg de signalisatie om van de ingang tot aan de kleedkamers en/of naar de sportzone te gaan waar je activiteit plaats heeft.  En pas de adviezen die op verschillende plaatsen in het complex uithangen actief toe : uit heeft voorrang op in, naar beneden gaan heeft voorrang op naar boven gaan, hou rechts aan, circuleer in wijzerzin in open plaatsen zoals inkomhal, …
   
 2. HYGIENE: 
  Was en/of ontsmet je handen regelmatig, we voorzien daarvoor desinfectiezuilen (respecteer aub deze voorziening en laat deze staan zodat ook andere bezoekers veilig gebruik kunnen maken van onze dienstverlening) en zeep en papier in de sanitaire blokken.  Ontsmet na gebruik het materiaal en omgeving die mogelijk met speekseldruppels werd “besmet”.  Ook hiervoor voorzien we o.a. in de kleedkamers de nodige ontsmettingsmiddelen.
   
 3. VERMIJD GROEPSVORMING:
  Kom ten vroegste 10 minuten voor je activiteit naar het sportcomplex en verlaat dit, al dan niet na een douche, direct na afloop van de activiteit.  Blijf niet hangen voor het gebouw, in de inkomhal of gangen … spreek desnoods af in openlucht waar je voldoende ruimte hebt om afstand te bewaren en anderen niet de doorgang belemmerd.  Beperk je contacten per 14 dagen tot een minimum aantal personen.  Beschouw de mensen waarmee je samen de sport hebt beoefend voor die periode als deel van jouw “bubbel”.
   

Specifieke details omtrent de te volgen richtlijnen worden, afhankelijk van de fase waarin we ons bevinden, omschreven in een protocol per zone van het sportcomplex : openlucht sportinfrastructuur (atletiek, rugby, tennis en voetbal), overdekte sportinfrastructuur (de twee sportzalen, de squashzalen, de VR Sports zone en de vechtsportzaal) en zwembad.  Per zone worden de randvoorzieningen zoals gangen, bergingen, kleedkamers, douches en sanitair mee opgenomen.  Bij opvolging van de richtlijnen dient steeds optimaal rekening gehouden met het type van activiteit (o.a. contactsporten of niet contactsporten), de leeftijd van de deelnemers (o.a. – of + 12 jaar), begeleid door een trainer of niet en de aard en grootte van de zone waarin gesport wordt.  Houders van een gebruikersovereenkomst krijgen bij iedere update van een protocol de meest recente versie ervan per mail toegestuurd en worden geacht deze verder te communiceren binnen de groep en toe te zien op de opvolging ervan.  Individuele sporters zoals zwemmers, joggers of deelnemers aan de sportmix activiteiten worden op de hoogte gebracht via de website www.vub.be/sport.  

Indien er bij een sporter of bezoekers die in de voorbije 14 dagen in het sportcomplex in contact is geweest met andere sporters, bezoekers of teamleden van de VUB sportdienst corona wordt vastgesteld worden zij geacht dit zo snel mogelijk te melden aan sport@vub.be zodat we actief kunnen mee werken aan de “contact tracing” om de verdere spreiding van het virus mee te helpen afremmen.

Heb je vragen?
Stuur ons een mailtje of bel ons en we helpen je graag verder!

Telefoon
02/629.23.11

E-mail
sport@vub.be