logo

31.10.2021

Tik Tak! De klok tikt ongenadeloos door en het is vijf voor twaalf. 31 oktober is een belangrijke dag. Die dag gaan we #BackToTheClimate en zetten we alles weer in beweging met een grote klimaatmars in Brussel! Luce en Inas vertegenwoordigen er de VUB-studenten en vragen jou om mee te stappen. Iets voor jou? Lees verder! 

Het is nog niet te laat maar we moeten nu in actie schieten

De voorbije maanden deed de coronacrisis ons beseffen dat een diepgaande transformatie mogelijk is. Klimaatwetenschappers hebben een duidelijke boodschap: het is nog mogelijk om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5°C maar dan moeten we nu handelen. Daarom schieten we in weer in actie en laten we van ons horen. De straffe klimaatacties van de voorbije jaren plaatsten de klimaatcrisis hoog op de politieke agenda. Nu breekt de tijd aan voor politici om hun beloftes om te zetten in ambitieuze daden. Aan de vooravond van een belangrijke Europese top en de grote klimaattop in Glasgow willen wij een krachtig signaal geven. Dit is het kantelpunt: laten we alles bij het oude of kiezen we voor een wereld die solidair, duurzaam en eerlijk is?

Bron: backtotheclimate.be

Twijfel je nog? Check de video hieronder waarom je aanwezigheid zo belangrijk is.

Ga mee met je VUB-collega's

Is bovenstaand verhaal ook zo belangrijk voor jou? Top! Wil je graag gaan, maar niet alleen? Geen probleem. We maakten een VUB facebook-groep.

Wat moet je doen om hen te vervoegen? 

Sluit je aan in de facebookgroep en ontdek er de praktische info en afspraken.

Heb je nog vragen? Stuur naar de organisatoren gerust een bericht via WhatsApp!

Luce Enes Gramoso

Luce Enes Gramoso
0476591902

Inas Djelloul
xxx

Inas Djelloul

Meer weten over de VUB klimaatdoelstellingen?

Check de website