logo

Ecoterian: save the planet, one meal at a time!

Wil jij graag jouw eetgewoontes aanpassen in het voordeel van het klimaat, maar heb je geen idee hoe je dat moet doen? Zou je graag willen bijleren over jouw bijdrage voor een duurzamere planeet? Heb je bovendien een smartphone? Dan ben jij de Ecoterian die we zoeken!

Je voedingspatroon heeft een enorme invloed op ons klimaat. Als milieubewuste VUB’er wil je dan ook graag letten op wat je eet. Maar hoe pak je dat aan? Je dieet veranderen kan een hele uitdaging zijn. Zo stelden verschillende VUB’ers vast dat het helemaal niet zo simpel is om plantaardig (vegan) te leren eten. Vragen zoals: “Is vlees eten nu echt zo slecht voor het milieu?” “En melkproducten?” “En als je die niet meer eet, wat moet ik dan eten om gezond te blijven?” “Welke groenten eet ik in welk seizoen?” en nog een pak aan andere vragen hebben vaak geen duidelijk eenduidig antwoord.

Daarom besloten enkele VUB’ers om alle informatie te bundelen op één platform: Ecoterian. Op die manier speelt het project in op het tekort aan hands-on oplossingen voor mensen als jij die hun impact op het klimaat willen verlagen. Dankzij de begeleiding van de app kan ook jij op basis van je eigen vermogen een belangrijke bijdrage leveren aan het herstel van ons klimaat. Zo ondersteunt het programma je om je voedingspatroon al voor 70 procent te verminderen! Dat gebeurt op een wetenschappelijk onderbouwde manier, terwijl er voor gezorgd wordt dat je geconsumeerde dieet voldoet aan wat momenteel als een gezond voedingspatroon wordt beschouwd. Daarnaast vind je heel wat gratis recepten op de app die jouw milieubewuste voedingspatroon een lekkere boost geven. Heb je honger naar meer? Twijfel dan niet en sluit je bij Ecoterian aan!
 

Ecoterian heeft je nodig!

Doe mee!
Verantwoordelijke project
Lise Vermeersch

E-mail:
Lise.vermeersch@vub.be

Tel:
0472 31 15 24

Meer weten over Ecoterian?

Ga naar de website

Vacature

Je bent…

 • Een VUB’er die graag eigen negatieve klimaatimpact wil aanpakken
   

Je hebt…

 • Interesse in een duurzaam voedingspatroon
 • Een smartphone
   

What’s in it for you?

 • Gratis lekkere recepten
 • Informatie in verband met duurzaamheid en voeding
 • Tips om zelf aan de slag te gaan
 • Een roadmap naar bulkwinkels in Brussel

   

Ecoterian heeft je nodig!

Doe mee!
Project verantwoordelijke:
Lise Vermeersch

E-mail:
Lise.vermeersch@vub.be

Tel:
0472 31 15 24

Meer weten over Ecoterian?

Ga naar de website