logo

FONDS CASMAN & MICHIELSENS

Prof. dr. Hélène Casman en prof. dr. André Michielsens gingen respectievelijk in 2013 en 2015 met emeritaat. Ze leidden verschillende generaties notarissen op en bouwden samen de opleiding uit tot wat ze vandaag is. De overheid is op zoek naar besparingen en past daarom geregeld haar strategie aan. De middelen voor deze opleiding staan onder druk. Daarom richtten ze samen het fonds Casman & Michielsens op.

Prof. em. André Michielsens

De Master of Laws in het Notariaat

De Master of Laws in het Notariaat aan de VUB is een van de grootste van Vlaanderen. De Vlaamse overheid besliste echter om master na master-opleidingen beperkter te financieren. Professoren Casman en Michielsens, die samen de opleiding uitbouwden tot wat ze vandaag is, richtten daarom het fonds Casman & Michielsens op. Met een gift aan het fonds helpt u het bestaan van deze gereputeerde en noodzakelijke opleiding te vrijwaren. Vele toekomstige notarissen zijn u nu al dankbaar!

Prof. em. Hélène Casman

Motivatie

'Mijn collega professor Michielsens en ikzelf leefden voor onze job. We hielden van het vak en de interactie met de studenten. Dankzij onze bezieling hebben we de master-na-masteropleiding notariaat naar een ongekend niveau kunnen tillen. Een niveau dat sterk wordt geapprecieerd door al onze (oud-)studenten en collega's-notarissen. Wanneer je dan plots verneemt dat de overheid subsidiekranen dichtschroeft is het even schrikken. Daarom besloten we het Fonds Casman & Michielsens op te richten. De kwaliteit van een opleiding zou niet mogen afhangen van centen. Met dit fonds willen we dan ook de toekomst en die hoogstaande kwaliteit van deze richting blijven garanderen!'

Dankzij uw gift kunnen de noden van de opleiding opgevangen worden. Gastsprekers kunnen aangetrokken worden die de kwaliteit tot een nog hoger niveau brengen. Maar vooral: u zorgt er mee voor dat de kwaliteitsvolle opleiding Notariaat blijft voortbestaan.

U MAAKT HET VERSCHIL!

Stort vandaag nog op het rekeningnummer BE51 0013 6779 3562 van de VUB met vermelding GIFT 146. Giften vanaf €40 zijn tot 45% fiscaal aftrekbaar.

Ja, ik wil schenken