logo

Mission Statement

Eind 2015 richtte de Solvay Business School (VUB) de “Chair for Social Entrepreneurship” op. Deze leerstoel brengt de academische en de bedrijfswereld samen in de zoektocht naar duurzame businessmodellen voor sociaal ondernemerschap. De founding partners - Wolters Kluwer Belgium, Euroclear en Close the Gap – steunen het onderzoek naar sociaal ondernemerschap. Hoe kan innovatie beter ondersteund worden vanuit de maatschappij? Welke businessmodellen werken voor sociale ondernemers? Hoe vind je financiering en hoe zorg je als sociaal ondernemer voor een professioneel management?  

Doelstellingen

Naast toonaagevend wetenschappelijk onderzoek op wereldniveau, wil de leerstoel een platform creƫren dat sociale ondernemers vooruit helpt. Daardoor wensen we sociale ondernemers toegang te geven tot een relevant netwerk en hun bijstaan met raad en daad. Dit wensen we te realiseren door veelvoud van evenementen die sociale ondernemers, bedrijven en academici verzamelen in het uitbouwen van een vibrante netwerk.

Periode

2015 – 2020

Wordt u onze nieuwe partner?

Wenst uw onderneming deel uit te maken van de ontwikkeling van een internationaal centrum voor sociale ondernemers? Contacteer Nikolay.Dentchev@vub.be en ontdek wat wij voor u in petto hebben.

Titularis: Prof. dr. Nikolay Dentchev

Samen met onze partners waren we op 13/5/2016 aanwezig op een eerste workshop over duurzame businessmodellen voor sociale ondernemers. Klik hier voor meer info.

Voor meer informatie over deze leerstoel kan u terecht op deze website.