Praktisch

donderdag, 19 oktober, 2023 - 10:00 tot 16:00
VUB Main Campus Etterbeek
Pleinlaan 2
1050 Elsene
lego hiker with map

Ontdek waar jij naar toe kan op de Go Abroad Fair!

Studeren in het buitenland tijdens je studies of naast je studies is een van de beste beslissingen die je zal maken in je leven. De ervaring is een avontuur en je beslist zelf hoe lang het duurt: een semester, een jaar, in het kader van je studies of voor een stage of vrijwilligerswerk.

Naar het buitenland gaan, zal je helpen om:

  • Een internationale mindset te ontwikkelen
  • Vrienden te maken over de hele wereld
  • In aanraking te komen met verschillende culturen
  • Je zelfvetrouwen te doen groeien
  • Je taalcompetenties te verbeteren

Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat studenten die een internationale ervaring hebben gehad, later een voordeel hebben in hun carrière. Het zal je kansen verhogen om werk te vinden binnen het eerste jaar nadat je afgestudeerd bent; een op de drie stagiaires die kiest voor een stage via Erasmus+ krijgt een jobaanbieding van het bedrijf waar ze hun stage hebben gedaan en verdient tot 25% meer bij hun eerste werkgever.

De Go Abroad Fair gaat door op 19 oktober 2023 van 10:00 tot 16:00 en er zullen verschillende organisaties aanwezig zijn die wat meer vertellen over de mogelijkheden die er zijn en waar je naar het buitenland kan gaan. Onze collega’s van VUB Internationale Relaties zullen er ook zijn om meer info te geven over de buitenlandervaringen die mogelijk zijn binnen de VUB (en over de partnerinstellingen), over de beschikbare financiële steun en over de procedure. Daarnaast krijg je meer inzicht over waar je kan gaan binnen de EU of buiten de EU.

Bovendien zal VUB Internationale Relaties ook twee infosessies geven waarin meer gedetailleerde informatie wordt gegeven aan waarin je ook vragen zal kunnen stellen:

JE KAN OOK PRIJZEN WINNEN! Er zal een quiz zijn waaraan je kan deelnemen op de dag van de Go Abroad Fair. 

Waar wacht je nog op? Afspraak op 19 oktober in het centrum voor studiebegeleiding voor de Go Abroad Fair!

Meer informatie over de mogelijkheden om naar het buitenland te gaan zijn online te vinden.