Jouw studieprogramma

Geen economisch diploma op zak, maar je toch perfect voorbereiden op het bedrijfsleven? Dan is Bedrijfskunde aan de VUB precies de opleiding die je zoekt. Dankzij de brede basis aan kennis over bedrijfsprocessen, economie en management, bereid je je met dit masterdiploma perfect voor op een job in een bedrijf.

Heb je net een professionele bachelor behaald, dan volg je eerst een schakelprogramma (traject 1 of traject 2). Heb je een academische bachelor of master behaald, dan volg je het voorbereidingsprogramma. Het voorbereidingsprogramma wordt georganiseerd in het eerste semester en is daarom combineerbaar met het masterprogramma in één academiejaar. In de praktijk blijkt de combinatie van het voorbereidingsprogramma met de master in één academiejaar vooral haalbaar als je een aantal vrijstellingen hebt in semester 1, dus twee academiejaren is een realistischer tijdsbestek voor veel studenten. Je kan er ook voor kiezen om de combinatie hiervan te spreiden over meerdere academiejaren.

Bekijk hieronder welke vakken je krijgt, afhankelijk van je programma.

Master

Master of Science in de Bedrijfskunde

Standaard traject

Ook als werkstudent

Voorbereidingsprogramma

Voorbereidingsprogramma Master of Science in de Bedrijfskunde

Het voorbereidingsprogramma is verplicht voor alle studenten met een academisch diploma, behalve voor houders van een Bachelor of Science in de Ingenieurswetenschappen – Burgerlijk Ingenieur (en equivalente diploma’s Burgerlijk Ingenieur). Dit programma bestaat uit 21 studiepunten (voor houders van een master) of 27 studiepunten (voor houders van een bachelor) en kan worden gecombineerd met het masterprogramma (60 studiepunten) in hetzelfde academiejaar.

In de praktijk blijkt de combinatie van het voorbereidingsprogramma met de master in één academiejaar vooral haalbaar als je een aantal vrijstellingen hebt in semester 1. Voor veel studenten is daarom twee academiejaren een realistischer tijdsbestek.

Houders van een bachelor/master in het bredere gebied van de Bedrijfskunde, Economische en Toegepaste Economische Wetenschappen kunnen deze opleiding niet aanvatten.

Studenten met een masterdiploma hoeven het vak 'Onderzoeksmethoden voor bedrijfskunde' niet te volgen.

Wanneer het voorbereidingsprogramma is voltooid, kan je starten aan de MSc in de Bedrijfskunde (of kiezen voor de Engelstalige variant MSc in Management).

Voorbereidingsprogramma

Ook als werkstudent

Schakelprogramma

Schakelprogramma Master of Science in de Bedrijfskunde

Het volgen van een schakelprogramma is verplicht voor alle studenten met een professionele bachelor en werd opgedeeld in 2 trajecten. We maken daarbij een onderscheid tussen instromers met een professionele bachelor Bedrijfsmanagement (ongeacht de afstudeerrichting) en equivalenten, en alle andere instromers. Heb je een professionele bachelor op zak, dan volg je Traject 1 van het schakelprogramma. Heb je een professionele bachelor Bedrijfsmanagement op zak, of een equivalent, dan volg je Traject 2 van het schakelprogramma. Wanneer het schakelprogramma is voltooid, kan je starten aan de MSc in de Bedrijfskunde (of kiezen voor de Engelstalige variant MSc in Management).

Traject 1

Ook als werkstudent

Traject 2

Ook als werkstudent

Heb je een specifiek programma nodig?

Aan de VUB studeer je op jouw ritme. Een flexibel studietraject laat je toe om maximaal rekening te houden met jouw persoonlijke situatie (topsportcombinatie met een jobdyslexie of een functiebeperking bijvoorbeeld). Wil je meer informatie?

Iets voor jou?   Contacteer Studiebegeleiding