Inschrijvingsvereisten

  1. Neem de pagina rond het samenstellen van jouw individueel studietraject (IST) grondig door. 
  2. Bekijk welke inschrijvingsvereisten gelden voor jouw opleiding.
  3. Stel je IST samen via deze handige online tool

Afstudeerrichting, minor of keuzevakken

In de bacheloropleidingen TEW, Business Economics, Social Sciences en Pol & Soc moet je jouw afstudeerrichting/minor/profiel kenbaar maken. Dat doe je door na je herinschrijving dit online formulier in te dienen. Als de faculteit je keuze verwerkt heeft, kan je je voor vakken registreren via Selfservice Studenten.

Moet je een afstudeerrichting en/of minor kiezen? Zin om een keuzevak op te nemen buiten je opleiding, aan een andere universiteit of aan de ULB?

Maak hier je keuze kenbaar

Programmawijzigingen

Jaarlijks kunnen er programmawijzigingen plaatsvinden. Sommige blijven eerder beperkt (bv. een titelwijziging bij een vak) en hebben geen verdere impact op jouw studietraject. Andere zijn ingrijpender (bv. wijzigingen van aantal studiepunten, samenvoeging van twee vakken, oprichting van een nieuw vak…) en kunnen wel een impact hebben op het verdere verloop van jouw studietraject of jaarprogramma.

Indien een programmawijziging impact heeft op jouw traject, word je hiervan per e-mail op de hoogte gebracht bij aanvang van het nieuwe academiejaar.

Spreidingsvoorstellen

Werkstudenten

Ben je werkstudent en wil je jouw traject spreiden over meerdere academiejaren?

Bekijk onze spreidingsvoorstellen

Eerstejaarsstudenten

Eerstejaarsstudenten kunnen in bepaalde situaties een uitzondering aanvragen op het modeltraject. Ga na wie in aanmerking komt voor een verminderd vakkenpakket en bekijk het spreidingsvoorstel voor jouw opleiding.

Bekijk onze spreidingsvoorstellen

Uitzondering studietraject

Wil je een uitzondering op je studietraject aanvragen? 

Vraag een uitzondering aan

Contact

Er zijn verschillende manieren waarop de studietrajectbegeleiders je kunnen helpen. 

Ga zelf aan de slag! 

Voor je contact opneemt, kan je zelf aan de slag gaan: 

E-mail 

Ons team is bereikbaar op één e-mailadres. Achter de schermen wordt elke mail aan de juiste persoon toegewezen. Vermeld jouw studentennummer en opleiding voor een vlotte verwerking.

studietraject.es@vub.be

Chat

Heb je een korte vraag? Stuur dan even een bericht via Microsoft Teams. Check de chaturen van je studietrajectbegeleider hieronder. Gelieve deze chaturen te respecteren.

Telefoon

Je kan ons telefonisch bereiken via 026148396. Hou er rekening mee dat er ook momenten zijn waarop er geen studietrajectbegeleider telefonisch beschikbaar is.

Maak een individuele afspraak

Heb je nood aan een individueel gesprek? Scroll naar onder en maak via de afsprakenlink van je studietrajectbegeleider een afspraak. Indien je vragen hebt over je inschrijving of vakkenregistratie, gelieve dan geen individuele afspraak te maken, maar ons te contacteren via studietraject.es@vub.be.

Spring binnen in het contactpunt 

Zit je met een algemene vraag rond je studietraject of over de verschillende begeleidingsmogelijkheden van Studiebegeleiding, spring dan binnen in het Contactpunt! Hier kan je zonder afspraak langskomen. Check de openingsuren.

Wie is wie?

Wil je een specifieke studietrajectbegeleider bereiken? Check dan zeker wie voor jouw opleiding kan helpen en hoe en wanneer je hen kan bereiken. 

Romy Demol, studietrajectbegeleider ES

Romy Demol

Studietrajectbegeleider Communicatiewetenschappen – Sociologie – Politieke wetenschappen
Studietrajectbegeleider Brontë Liekens

Brontë Liekens

Studietrajectbegeleider Social Sciences – Political Science: European and International Governance – Communication Studies
Eline De Bruijn, Studietrajectbegeleider ES

Eline de Bruijn

Studietrajectbegeleider Bedrijfskunde - Management
Lieselot Caes, studietrajectbegeleider ES

Lieselot Caes

Studietrajectbegeleider International Business - Business Economics
Hannelore Deblander

Hannelore Deblander

Studietrajectbegeleider TEW - Handelsingenieur - Business & Technology