Wat leer je in de opleiding? 

 • Je krijgt een goede mix van leren ontwerpen, techniek en wetenschap. Zo word je een échte ingenieur die onderbouwde ontwerpen maakt.
 • Ondanks de stevige portie wiskunde en mechanica, ben je vooral in ons architectuuratelier aan de slag. Eerst schets je plannen met de hand, daarna met AutoCAD. En wanneer je met lasercutters en 3D-printers uit het FabLab aan je maquettes sleutelt, breng je je creaties helemaal tot leven. Intussen krijg je ook allerlei fijne opdrachten, zoals een zelfgekozen gebouw creatief vertalen naar een masker of ander kunstobject.
 • Daarnaast werken we samen aan jouw presentatieskills om je ontwerpen voor te stellen, nu en later. 

Bekijk het studieprogramma

De troeven van onze opleiding Ingenieurswetenschappen: Architectuur

 • Aan de VUB word je opgeleid tot een échte ingenieur, die wetenschappelijk en technisch onderbouwd kan ontwerpen.
 • Het kloppend hart van de opleiding is het ontwerpatelier. Je volgt er practicalessen in kleine groepen en wordt er persoonlijk begeleid, samen met studenten van over heel de wereld.
 • Op het einde krijg je ook een diploma van de ULB, waarmee we de masterjaren samen organiseren binnen de Brussels Faculty of Engineering (Bruface). Uitgereikt op de Brusselse Grote Markt. Een echt Rode Duivelsmoment!

Ontdek alle troeven van de VUB

VUB Ingenieurswetenschappen: Architectuur

Na je studie

Als ingenieur-architect kan je heel wat richtingen uit: architectonisch en constructief ontwerper, zelfstandig architect, bouwmanager, projectleider of bouwtechnisch deskundige, medewerker of leidinggevende in een studie- of ontwerpbureau, bij openbare diensten, beheerder van patrimonium...  Eén ding is zeker: je vindt snel werk!

Ontdek je beroepsmogelijkheden

Enkele VUB-studenten aan het woord over de opleiding

 
 • Elias Huygh | Student Ingenieurswetenschappen: Architectuur

  "De richting is alles wat ik ervan gehoopt had. Een groot pluspunt voor mij is dat veel vakken praktijkgericht zijn, al vroeg in de opleiding, en dat we les krijgen in kleine groepen. Ook boeiend: de combinatie van creatieve en uitdagende vakken. Ik kijk er alvast naar uit om mee op architectuurreis te gaan!"

 

 • James Richardson | Oud-student Ingenieurswetenschappen: Architectuur

  "Ik ben de VUB erg dankbaar dat ze me liet groeien als ontwerper. De universiteit is een zeer gastvrije plaats die een open uitwisseling van ideeën aanmoedigt. Weet dat deze opleiding tot de beste ter wereld behoort! Getalenteerde alumni die bij mij in New York willen werken, mogen me altijd mailen!"
2022_Infopunt studenten tijdens infodag_24 april_Etterbeek_VUB

Deze opleiding beter leren kennen?

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, chat met studenten, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

Overzicht