Is Farmaceutische Wetenschappen iets voor jou?

Wil je weten of de opleiding Farmaceutische Wetenschappen bij je past? Ontdek het via onderstaande informatie en activiteiten.

Wat houdt deze opleiding in?

Lijkt een job als apotheker of in de farmaceutische industrie je wel iets? Of misschien wil je meewerken aan baanbrekend onderzoek naar parkinson of alzheimer? Dan zit je in de opleiding Farmaceutische Wetenschappen zeker op je plaats. De medische wetenschap ontwikkelt zich razendsnel. We begrijpen steeds meer over het menselijk lichaam, ziektes en gezondheid en er komen ook steeds nieuwe geneesmiddelen en behandelingsmethoden bij. Daar kan jij na deze opleiding actief aan meewerken.

Ontdek het studieprogramma 

 

Het verschil met Biomedische Wetenschappen

Beide opleidingen focussen in essentie op hetzelfde: mensen beter maken. Ook de manier waarop, via degelijke wetenschappelijke methodes, hebben ze gemeen. In de Farmaceutische Wetenschappen draait het daarnaast vooral om chemische processen en de ontwikkeling van geneesmiddelen, terwijl de opleiding Biomedische Wetenschappen meer gericht is op wetenschappelijk onderzoek dat tot nieuwe diagnosemethoden of therapieën leidt.

Waarom studeren aan de VUB?

Studeren aan de VUB levert je meer op dan alleen een diploma. Je leert met een open blik en vrij van vooroordelen naar de wereld te kijken. Je scherpt je kritische denkvermogen aan en leert je mening te uiten. En je engageert je om, naast je studies, deel te nemen aan zinvolle maatschappelijke projecten die van de wereld een betere plek maken. Kortom, bij de VUB geef je vorm aan je identiteit. Aan wie je vandaag bent en morgen wil zijn.

Ontdek de troeven van onze universiteit

Werken en studeren combineren

Helaas, aan de VUB is het niet mogelijk om de opleiding Farmaceutische Wetenschappen te volgen in avondonderwijs.

Studeren in het buitenland

Tijdens je opleiding kan een buitenlandse ervaring je persoonlijke ontwikkeling verrijken. We bieden deze optie dan ook aan voor wie Farmaceutische Wetenschappen studeert aan de VUB. 

Via het Erasmusprogramma kan je minimaal 3 en maximaal 10 maanden studeren aan een buitenlandse universiteit.

Meer over studeren in het buitenland