Wat leer je in de opleiding? 

Je leert op wetenschappelijke wijze leerprocessen, -omgevingen, -middelen en curricula analyseren en vormgeven, met bijzondere aandacht voor sociale rechtvaardigheid: empowerment, emancipatie, autonomie en participatie. Daarvoor ontwikkel je de juiste skills, die je in het hele proces helpen: een analytische geest, empathie en creativiteit. Daarom zal je ook zelf onderzoek ontwerpen en uitvoeren, met de masterproef als sluitstuk. Nadien ben je helemaal klaar om onderwijsprofessionals te ondersteunen en een duurzaam onderwijsbeleid mee uit te tekenen.

Bekijk het studieprogramma 

 

De troeven van onze opleiding Onderwijskunde

  • Leren doen alle mensen, over alle grenzen heen. Dus studeer je niet alleen samen met studenten van overal ter wereld en krijg je de helft van de vakken in het Engels. Ook kan je zelf naar het buitenland trekken, op stage of uitwisseling, om er onderwijs op een compleet nieuw niveau te leren kennen.
  • Daarnaast studeer je ook op nieuwe manieren. Via begeleid zelfstandig leren en blended learning (een mix van face-to-face en digitaal leren) plan je je leerproces flexibel in, waar en wanneer je maar wil. Hierbij los je actuele praktijkvraagstukken op, via moderne technologieën en wetenschappelijke bronnen.
  • Contactonderwijs en individuele begeleiding vervolledigen het plaatje.

Ontdek alle troeven van de VUB

Maak in een paar minuten kennis met de opleiding

Na je studie

Lerarenopleidingen, centra voor nascholing en beroepsvervolmaking, opleidingsinstituten, educatieve media, onderwijskundige advisering, onderwijsinitiatieven binnen ontwikkelingssamenwerking en ngo's, studiediensten, vormingsprojecten, ... Met het masterdiploma Onderwijskunde kan je verrassend veel richtingen uit.

Ontdek je beroepsmogelijkheden

2022_Infopunt studenten tijdens infodag_24 april_Etterbeek_VUB

Deze opleiding beter leren kennen?

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

Overzicht  

 

Volg onze opleiding op sociale media

FacebookInstagram - Twitter - LinkedIn - YouTube