logo

De sportinfrastructuur op de VUB Brussels Engineering, Sciences & Humanities campus bestaat uit een zwembad (25 meter sportbad + doelgroepenbad), een atletiekpiste met fit o meter, omnisportzalen/terreinen (indoor & outdoor) en een fitness (Basic Fit).

De VUB sportinfrastructuur is toegankelijk voor iedereen maar VUB/EHB studenten, VUB personeel en partners* met een sportkaart kunnen aan zeer voordelige tarieven gebruik maken van deze uitgebreide sportfaciliteiten.

Zwembad

Lees meer

Omnisportzalen/terreinen

Lees meer

Atletiekpiste

Lees meer

Reservatie en verhuur

Lees meer

Fitness Basic Fit

Lees meer

Check de beschikbaarheid van de VUB sportinfrastructuur

Klik hier

ZWEMBAD

Ons vernieuwde zwembad beschikt over een 25 m sportbad, een doelgroepenbad van 13 x 7 meter met beweegbare bodem, 4 groeps-, 25 individuele en 5 gezins kleedkamers.

Door de aanwezigheid van 2 baden kunnen er nu- sinds de renovatie- heel wat meer mogelijkheden aangeboden worden. Je kan er dus niet alleen terecht om baantjes te zwemmen maar ook voor aquafit lessen of om je kind(eren) te leren zwemmen via de VUB zwemschool Swimove.

Individuele zwemmers en gezinnen zijn welkom tijdens de publieke zwemuren.
! Het kleine zwembad voor familiezwemmen is enkel open op zaterdag & zondag!

Openingsuren publiek zwemmen
Maandag - Vrijdag 12 - 14 uur
Maandag - Donderdag 17 - 21 uur
Zaterdag 12 - 16 uur
Zondag 10 - 14 uur

Om toegang te krijgen tot het zwembad kan je een dagticket kopen of je sportkaart opladen met 10,20 of 50 beurten.

! De aankoop van één losse beurt kan met bankkaart aan de ticket kiosk ter hoogte van de ingang van het zwembad. De aankoop van een sportkaart en het opladen ervan met meerdere beurten (10, 20 of 50) gebeurt aan het onthaal van de sportdienst. Daarna kunnen de zwemkaarten ook herladen worden aan de ticket kiosk.

Tarieven zwembad VUB/EHB Partners* Alle anderen
1 beurt € 4.20€ 4.20 € 4.20
10 beurten € 33.80 € 36 € 38.10
20 beurten € 63.50 € 67.60 € 71.80
50 beurten € 147.40 € 160.70 € 173

  • *partners = VUB alumni, Basic Fit leden en leerlingen ISB (International School of Brussels)
  • de zwemkaarten zijn persoonlijk en kunnen dus niet gedeeld worden met meerdere personen
  • de beurten op de kaart blijven onbeperkt geldig
  • de lockers in het zwembad worden afgesloten met de zwemkaart of het dagticket. Een muntstuk is dus niet nodig.

Aquafit

Aquafit@VUB

Swimove

Swimove

Sportzalen/terreinen

De indoor sportinfrastructuur in het VUB sportcomplex omvat 2 grote multisportzalen (op te delen in 3 kleinere zalen), 2 squashboxen en een gevechtsportzaal. Outdoor beschikt de VUB over 2 kunstgrasterreinen: een groot voor veldvoetbal & rugby en een 2de - kleiner- omnisportterrein voor o.a. tennis en voetbal.

Een sportzaal of sportterrein huren is mogelijk mits reservatie én betaling aan het onthaal van de sportdienst. Men kan maximaal 3 losse reserveringen maken. Wie meer dan 3 reservaties wenst vast te leggen, moet eerst een online aanvraag doen.

Tarieven sportzalen/terreinen VUB/EHB Partners* Alle anderen
1/3 zaal/terrein€ 8.70 (dal)/15.20 (piek) € 15.20€ 29.80
3/3 zaal/terrein € 26 (dal)/32 (piek) € 32 € 59
gevechtsportzaal € 6.50 (dal)/12.50 (piek) € 12.50 € 23
squashterrein € 6.50 (dal)/12.50 (piek) € 12.50 € 23

  • Partners* = VUB alumni
  • Prijzen zijn per uur
  • Daluren = 8 - 12 u & 14 - 17 u
  • Piekuren = 12 - 14 u & 17 - 22 u
  • 1/3 zaal/terrein geschikt voor volleybal, basketbal,tennis,...
  • 3/3 zaal/terrein geschikt voor zaalvoetbal, handbal.

Atletiekpiste

Om toegang te krijgen tot de atletiekpiste voor jogging dient men de sportkaart op te laden met jogging beurten. Elke toegang tot de piste geldt als 1 beurt. De jogging beurten op de sportkaart blijven onbeperkt geldig. De piste is toegankelijk 24/24u, 7 dagen op 7.

 

Tarieven joggingbeurten VUB/EHB Partners* Alle anderen
10 joggingbeurten € 11.90 € 12.80 € 14.10
20 joggingbeurten € 22.60 € 23.60 € 26.20
* In het kader van het VUB Loopt project gaat er per aankoop van een 10/20 beurtenkaart voor jogging 1 € naar het Paul De Knop fonds voor immunotherapie.

Partners* = VUB alumni

Gratis fit o meter

Wist je dat er buiten de omheining van de atletiekpiste een fit o meter parcours werd aangelegd die bovendien volledig gratis te gebruiken is?
De fit o meter is een 500 meter lang loop- of wandelparcours rond de VUB atletiekpiste met onderweg 8 oefenstations. Instructieborden aan de verschillende stations geven aan welke oefeningen je kan uitvoeren. Je kan het parcours op 3 niveaus afleggen: groen (beginner), blauw (goede basisconditie) of rood (gevorderde sporter).

Wil je een volwaardige/algemene training waarin de 5 basis eigenschappen - kracht, lenigheid, coördinatie, snelheid en uitvoering- aan bod komen, kies dan jouw niveau en werk de fit o meter volledig af. In totaal doen je dan 16 verschillende oefeningen, 2 per oefenstation. Tussen 2 stations kan je- op eigen tempo- wandelen, joggen of lopen.
 

reservatie en verhuur

Om VUB sportinfrastructuur (sportzalen/terreinen) op campus Etterbeek te huren, moet je op voorhand reserverenReserveren en betalen (cash & bancontact) gebeurt steeds ter plaatse aan het onthaal van de sportdienst, van maandag tot zondag van 10 – 21 uur.

Men kan ter plaatse tot maximum 3 keer vooruit reserveren.
Wie meer dan 3 aansluitende reservaties wenst vast te leggen, dient eerst een online aanvraag in te dienen. Na goedkeuring en toewijzing wordt er dan een gebruikersovereenkomst opgemaakt.

Reservaties op vrijdagavond en/of tijdens het weekend dienen steeds vóór vrijdag 17 uur gereserveerd en betaald te worden. 
Opgelet! Tijdens het weekend (vanaf vrijdag 17 uur) geldt voor iedereen het “Alle anderen” tarief.
 

Lees hier de volledige gebruikersreglementen voor de VUB sportinfrastructuur.
Lire ici les conditions de réservation et d'utilisation des infrastructures sportives de la VUB.
 

Een huuraanvraag indienen?

Klik hier

Check hier de beschikbaarheid van de VUB sportinfrastructuur

klik hier

Studenten van de VUB of EHB kunnen zowel op campus Etterbeek als op campus Jette voordelig gaan fitnessen bij Basic Fit.

Als VUB en EHB student, personeel of alumni geniet je tot 50% korting bij aankoop van een full-option jaarlidmaatschap bij Basic Fit.
Eens de lidkaart aangekocht is in de club op Campus Etterbeek of op de Brussels Health Campus te Jette kan je in alle Europese clubs van Basic Fit terecht. Voor € 155/jaar (+€ 25 instapkosten bij opstart) kan je genieten van volgende diensten : toegang tot fitnessruimte, deelname aan zowel virtuele als live groepslessen, gratis sportdrank, gebruik kleedkamers en douches, toegang tot alle clubs van de fitnessketen, familiekaart (jouw gezinsleden mogen ook gebruik maken van de kaart op momenten dat jij er zelf geen gebruik van maakt) en een basisprogramma voor kracht, figuur of conditietraining.

Meer informatie omtrent locaties en modaliteiten kan je vinden op www.basic-fit.be.