logo

De sportinfrastructuur op de VUB Brussels Engineering, Sciences & Humanities campus bestaat uit een zwembad (25 meter sportbad + doelgroepenbad), een atletiekpiste met fit o meter, omnisportzalen/terreinen (indoor & outdoor) en een fitness (Basic Fit).

De VUB sportinfrastructuur is toegankelijk voor iedereen maar VUB/EHB studenten, VUB personeel en partners* met een sportkaart kunnen aan zeer voordelige tarieven gebruik maken van deze uitgebreide sportfaciliteiten.

Zwembad

Lees meer

Omnisportzalen/terreinen

Lees meer

Atletiekpiste

Lees meer

Reservatie en verhuur

Lees meer

Fitness Basic Fit

Lees meer

Check de beschikbaarheid van de VUB sportinfrastructuur

Klik hier

HEROPENING ZWEMBAD

WELKOM TERUG IN HET ZWEMBAD

Vanaf 6 juli heropenen we stapsgewijs opnieuw het VUB zwembad voor publiek zwemmen. Om onze bezoekers en medewerkers een veilige zwem- en werkomgeving te verzekeren werken we op reservatie en gelden er specifieke veiligheidsmaatragelen, erop gericht om de verspreiding van het Coronavirus maximaal tegen te gaan. Respecteer deze in het belang van uzelf en anderen.

!!ONDERAAN DEZE PAGINA KAN JE JOUW PLAATSJE IN EEN TIJDSBLOK (Max. 1 uur/dag/persoon) TIJDENS DE PUBLIEKE ZWEMUREN RESERVEREN!!

 

AANGEPASTE OPENINGSUREN PUBLIEK ZWEMMEN
Week van 6 - 10 juli Maandag - Vrijdag 12 - 14 uur
Week van 13 - 17 juli Maandag - Vrijdag 12 - 14 uur + 17 - 21 uur
Zaterdag 18 juli 12 - 16 uur
Zondag 19 juli 10 - 14 uur
Vanaf 20 juli maandag - vrijdag 12 - 14 uur
maandag - donderdag 17 - 21 uur
zaterdag 12 - 16 uur
zondag 10 - 14 uur

RICHTLIJNEN VOOR HET ZWEMMEN:

 • Je reserveert op voorhand online jouw zwembeurt
 • Max 1 reservatie per persoon en per dag
 • Je kan max. tot 1 uur voor de openingsuren reserveren.
 • Kom aan op het startuur van het tijdsblok en laat je reservatie zien aan de medwerker van de sportdienst/onthaal.
 • Moet je wachten/aanschuiven in de inkomhal, draag dan je mondmasker en hou 1.5 m afstand.
 • Betaal je zwemticket aan de kiosk met bancontact of contactloos aan het onthaal. Herladen van je sportkaart met zwembeurten kan aan de kiosk.
 • Desinfecteer je handen voor het binnengaan van de inkomhal van het zwembad met de voorziene alcoholgel
 • Scan je zwemticket of beurtenkaart aan de draaideur en duw deze open bij voorkeur met je schouder/elleboog op heup.
 • Volg de verplichte looproute naar de kleedkamers. Individuele zwemmers maken tijdens de publieke uren gebruik van de individuele omkleedcabines. Ontsmet je kleedhokje voor en na gebruik met de daarvoor voorziene ontsmettend reiningingsmiddel en papier. 
 • Mondmaskers moeten gedragen worden tot aan de lockers!
 • De lockers mogen gebruikt worden, maar hou rekening met de 1.5 m afstandsregel en wacht geduldig je beurt af
 • Voor het binnengaan van de zwemhal eerst douchen! Hou hier ook rekening met de 1.5 m afstand en wacht desnoods rustig je beurt af. 

RICHTLIJNEN TIJDENS HET ZWEMMEN:

 • Er worden maximum 6 zwemmers per baan toegelaten. Het maximum aantal zwemmers per zwemblok (1 uur) is dus 30.
 • Kies de gepaste snelheid van baan, haal een andere zwemmer niet in en probeer voldoende afstand te houden
 • Respecteer ten allen tijde de instructies van de redders
 • Hang niet langs de kant of aan de zwemlijnen, blijf niet staan in het ondiepe gedeelte en hou op de kaden van het zwembad telkens 1.5 m afstand
 • 10 minuten voor het einde van je gereserveerde zwemblok geeft de redder een signaal. Op dit moment verlaat je het zwembad onmiddellijk thv de ondiepe kant.

RICHTLIJNEN NA HET ZWEMMEN:

 • Verlaat tijdig het zwembad
 • Douchen na het zwemmen mag niet
 • Neem je spullen uit de lockers (afstand houden!), zet je mondmasker op en kleed je zo snel mogelijk om in de aangeduide individuele kleedcabines. Ontsmet eerst je kleedhokje met ontsmettingsmiddel en papier!
 • Haardrogers zijn buiten gebruik
 • Verlaat na het zwemmen zo snel mogelijk het gebouw. Blijf niet rondhangen in het sportcomplex
 • Word jij of één van je huisgenoten ziek 7 dagen na je bezoek aan het zwembad, breng ons dan onmiddellijk op de hoogte via sport@vub.besport@vub.be

RESERVEER HIER JE ZWEMBEURT

Klik hier

Sportzalen/terreinen

De indoor sportinfrastructuur in het VUB sportcomplex omvat 2 grote multisportzalen (op te delen in 3 kleinere zalen), 2 squashboxen en een gevechtsportzaal. Outdoor beschikt de VUB over 2 kunstgrasterreinen: een groot voor veldvoetbal & rugby en een 2de - kleiner- omnisportterrein voor o.a. tennis en voetbal.

Een sportzaal of sportterrein huren is mogelijk mits reservatie én betaling aan het onthaal van de sportdienst. Men kan maximaal 3 losse reserveringen maken. Wie meer dan 3 reservaties wenst vast te leggen, moet eerst een online aanvraag doen.

Tarieven sportzalen/terreinen VUB/EHB Partners* Alle anderen
1/3 zaal/terrein€ 8.70 (dal)/15.20 (piek) € 15.20€ 29.80
3/3 zaal/terrein € 26 (dal)/32 (piek) € 32 € 59
gevechtsportzaal € 6.50 (dal)/12.50 (piek) € 12.50 € 23
squashterrein € 6.50 (dal)/12.50 (piek) € 12.50 € 23

 • Partners* = VUB alumni
 • Prijzen zijn per uur
 • Daluren = 8 - 12 u & 14 - 17 u
 • Piekuren = 12 - 14 u & 17 - 22 u
 • 1/3 zaal/terrein geschikt voor volleybal, basketbal,tennis,...
 • 3/3 zaal/terrein geschikt voor zaalvoetbal, handbal.

Atletiekpiste

Om toegang te krijgen tot de atletiekpiste voor jogging dient men de sportkaart op te laden met jogging beurten. Elke toegang tot de piste geldt als 1 beurt. De jogging beurten op de sportkaart blijven onbeperkt geldig. De piste is toegankelijk 24/24u, 7 dagen op 7.

 

Tarieven joggingbeurten VUB/EHB Partners* Alle anderen
10 joggingbeurten € 11.90 € 12.80 € 14.10
20 joggingbeurten € 22.60 € 23.60 € 26.20
* In het kader van het VUB Loopt project gaat er per aankoop van een 10/20 beurtenkaart voor jogging 1 € naar het Paul De Knop fonds voor immunotherapie.

Partners* = VUB alumni

Gratis fit o meter

Wist je dat er buiten de omheining van de atletiekpiste een fit o meter parcours werd aangelegd die bovendien volledig gratis te gebruiken is?
De fit o meter is een 500 meter lang loop- of wandelparcours rond de VUB atletiekpiste met onderweg 8 oefenstations. Instructieborden aan de verschillende stations geven aan welke oefeningen je kan uitvoeren. Je kan het parcours op 3 niveaus afleggen: groen (beginner), blauw (goede basisconditie) of rood (gevorderde sporter).

Wil je een volwaardige/algemene training waarin de 5 basis eigenschappen - kracht, lenigheid, coördinatie, snelheid en uitvoering- aan bod komen, kies dan jouw niveau en werk de fit o meter volledig af. In totaal doen je dan 16 verschillende oefeningen, 2 per oefenstation. Tussen 2 stations kan je- op eigen tempo- wandelen, joggen of lopen.
 

reservatie en verhuur

Om VUB sportinfrastructuur (sportzalen/terreinen) op campus Etterbeek te huren, moet je op voorhand reserverenReserveren en betalen (cash & bancontact) gebeurt steeds ter plaatse aan het onthaal van de sportdienst, van maandag tot zondag van 10 – 21 uur.

Men kan ter plaatse tot maximum 3 keer vooruit reserveren.
Wie meer dan 3 aansluitende reservaties wenst vast te leggen, dient eerst een online aanvraag in te dienen. Na goedkeuring en toewijzing wordt er dan een gebruikersovereenkomst opgemaakt.

Reservaties op vrijdagavond en/of tijdens het weekend dienen steeds vóór vrijdag 17 uur gereserveerd en betaald te worden. 
Opgelet! Tijdens het weekend (vanaf vrijdag 17 uur) geldt voor iedereen het “Alle anderen” tarief.
 

Lees hier de volledige gebruikersreglementen voor de VUB sportinfrastructuur.
Lire ici les conditions de réservation et d'utilisation des infrastructures sportives de la VUB.
 

Een huuraanvraag indienen?

Klik hier

Check hier de beschikbaarheid van de VUB sportinfrastructuur

klik hier

Tennisveld huren en betalen

Klik hier

AFSPRAKEN TENNISVELD HUREN EN BETALEN

De Veiligheidsraad van België maakte een tijd terug kenbaar dat tennis in openlucht sinds 4 mei terug mogelijk is mits respecteren van bepaalde maatregelen. De VUB afdeling beweging en sport heeft in de voorbije periode, met subsidies vanuit de VGC, net haar drie openlucht tennisvelden gerenoveerd.  De oude kunstgrasmat werd vervangen door een Flexcourt toplaag.  Na 7 weken kunnen we dus onze sportievelingen - naast het thuis sporten- nu een extra mogelijkheid tot sportieve ontspanning aanbieden, en dit op de campus!  Zij het uiteraard wel onder strikte voorwaarden en mits volgende aangepaste werkwijze.

Werkwijze & voorwaarden:

 • Vanaf 15 juni worden de outdoor tennisvelden  terug ter beschikking gesteld voor sportkaarthouders (VUB/EHB studenten, personeel en alumni) of houders van een gebruikersovereenkomst.
 • Om zo weinig mogelijk overlast te vormen voor de examens die in deze periode ook plaatsvinden in de beide omnisportzalen, voorzien we enkel de mogelijkheid om de tennisterreinen te huren van maandag tem donderdag, telkens tussen 17 - 21 uur.
  Prijs per uur/terrein bedraagt 15.20 €
 • De netten zijn permanent geplaatst op de 3 velden zodat de tennissers deze niet hoeven aan te raken. De netten afbreken om bij voorbeeld te voetballen op het terrein is VERBODEN!
 • Maximum 2 spelers per veld. Dus enkelspel kan, dubbelspel (nog niet) aangezien daar de "social distancing van 1.5 m niet te garanderen is.
 • Enkel gebruik van eigen materiaal (ballen en rackets) is toegestaan. Aan het onthaal van de dienst beweging & sport is geen verhuur van materiaal mogelijk.
 • Enkel de tennisterreinen en het sanitair worden opengesteld voor gebruik. Douches en kleedkamers blijven nog steeds gesloten.
 • Alle huurders wordt gevraagd om vanaf binnenkomst in het sportcomplex tot op de tennisterreinen en omgekeerd op weg terug naar buiten, een mondmasker te dragen.  
 • De toegang tot de tennisterreinen is IN via de hoofdingang van het sportcomplex en UIT via de noodingang thv de lift via doorgang door de dojo.
 • Handen wassen in het sanitair en ontsmetten aan de desinfectiezuil is verplicht vóór het betreden van de terreinen, en ook na het einde van de speeltijd.
 • Om persoonlijk contact aan het onthaal tot een minimum te beperken voorzien we een online reservatiesysteem met betaalmodule

!! Gelieve minstens 24 uur op voorhand te reserveren en betalen!! Na reservatie ontvang je een bevestigingsmail. Op de dag van je reservatie laat je deze mail zien aan de medewerker aan het onthaal van de dienst beweging & sport.

Vóór je reserveert check je best even de beschikbaarheid van de terreinen. Dit kan via onderstaande link: https://splus.cumulus.vub.ac.be/SWS/v3/onevenjr/nl/sports/default.aspx

Check ook het weerbericht want reservaties worden bij annulatie niet terugbetaald!

RESERVEER HIER

 

Studenten van de VUB of EHB kunnen zowel op campus Etterbeek als op campus Jette voordelig gaan fitnessen bij Basic Fit.

Als VUB en EHB student, personeel of alumni geniet je tot 50% korting bij aankoop van een full-option jaarlidmaatschap bij Basic Fit.
Eens de lidkaart aangekocht is in de club op Campus Etterbeek of op de Brussels Health Campus te Jette kan je in alle Europese clubs van Basic Fit terecht. Voor € 155/jaar (+€ 25 instapkosten bij opstart) kan je genieten van volgende diensten : toegang tot fitnessruimte, deelname aan zowel virtuele als live groepslessen, gratis sportdrank, gebruik kleedkamers en douches, toegang tot alle clubs van de fitnessketen, familiekaart (jouw gezinsleden mogen ook gebruik maken van de kaart op momenten dat jij er zelf geen gebruik van maakt) en een basisprogramma voor kracht, figuur of conditietraining.

Meer informatie omtrent locaties en modaliteiten kan je vinden op www.basic-fit.be.