logo
VUB Sport, dat is meer dan 10.000 m² aan indoor en outdoor sportinfrastructuur!

ONZE SPORTINFRASTRUCTUUR

Een atletiekpiste, een rugby/voetbalveld, drie openlucht tennisvelden, een 25m zwembad, een 12m zwembad met beweegbare bodem, een fitness (Basic Fit) te Elsene en te Jette, een beweegbank te Jette, een Fit-O-Meter in Elsene, twee omnisportzalen in Elsene, een omnisportzaal te Jette, een vechtsportzaal te Elsene en Jette, … dat zijn héél wat mogelijkheden tot sporten in groep of individueel.

ONTDEK AL ONZE SPORTINFRASTRUCTUUR HIER...

Zwembad

Lees meer

Omnisport zalen/terreinen

Lees meer

Atletiekpiste

Lees meer

Fitness Basic Fit

Lees meer

Check de beschikbaarheid van de VUB sportinfrastructuur

Klik hier

Het VUB zwembad … een begrip voor de waterfanaten op en rond de universitaire campus te Etterbeek.
Zowel individuele sportzwemmers als groepen (scholen, clubs en organisaties) komen hier aan hun trekken. 

Ons zwembad beschikt over een 25m sportbad en een doelgroepenbad van 12m, met publieke uren voor individuele baantjeszwemmers of familiezwemmen, alsook specifieke uren voor scholen, clubs & organisaties. 

OPENINGSUREN GROOT BAD (baantjeszwemmen)
Maandag - Vrijdag 12 - 14 uur
Maandag - Donderdag 17 - 21 uur
Zaterdag 12 - 16 uur
Zondag 10 - 14 uur
OPENINGSUREN KLEIN BAD (familiezwemmen)
Zaterdag 12 - 16 uur
Zondag 10 - 14 uur
TARIEVEN (vanaf 01/09/2021)
#beurten VUB/EHB studenten & personeel Partners* Alle anderen
1 beurt € 4.30 € 4.30 € 4.30
10 beurten € 34.40 € 36.90 € 39
20 beurten € 64.60 € 69.40 € 73.80
50 beurten € 149.90 € 177.90 € 186.60

* partners = VUB alumni, Basic Fit leden en leerlingen ISB (International School of Brussels)  
de zwembeurtenkaarten zijn persoonlijk en kunnen niet gedeeld worden met andere personen
de zwembeurten op de kaart blijven onbeperkt geldig
de lockers in het zwembad kunnen afgesloten worden met de zwembeurtenkaart of met je zwemticket. Een muntstuk is dus niet nodig.
 

 

!! Voor scholen en clubs gelden andere openingsuren en tarieven!! Doe hier je aanvraag voor gebruik van het zwembad in school-of clubverband.

Reserveer hier je zwembeurt

Reservatie via de VUB Sport app! Meer info...

Corona maatregelen ZWEMBAD

Lees meer

Aquafitness @ VUB

Lees meer

Nieuw! Start to Swim lessen

Meer informatie...

OMNISPORT ZALEN/TERREINEN

De indoor sportinfrastructuur in het VUB sportcomplex omvat 2 grote multisportzalen (op te delen in 3 kleinere) zalen, 2 squashboxen, een gevechtsportzaal en een VR sportruimte. Outdoor beschikt de VUB  over een kunstgras voetbal/rugbyveld, 3 tennisterreinen, een atletiekpiste met fit o meter.  Ook op de campus te Jette beschikt de VUB ism onze fitness partner Basic Fit over een indoor omnisportzaal, een dojo ruimte én een beweegbank. 

Openingsuren Sportzalen/terreinen (uren waarop er geboekt kan worden)
Maandag - Vrijdag 8 - 21 uur
Zaterdag 9 - 16 uur
Zondag 9 - 16 uur

VERHUUR EN RESERVATIE

  • EENMALIGE AANVRAGEN

Een sportzaal of sportterrein huren is mogelijk mits reservatie én betaling aan het onthaal van de sportdienst.  Check eerst de beschikbaarheid van de sportzalen op onze website.Als je daar een uurtje ziet dat voor jou en je vrienden past, dan kom je naar ons onthaal en reserveert en betaalt daar je uur vooruit. In ruil krijg je een ticket dat je dan dient te tonen op het moment van huur om toegang te krijgen. Voor "losse verhuur" dient de huurder  een geldige sportkaart te hebben (minstens één van de spelers, die dan tevens de verantwoordelijke is van de groep). Men kan tot maximaal 3 losse reserveringen maken.
Wie meer dan 3 reservaties wenst vast te leggen, moet eerst een online aanvraagformulier tot huur insturen op onze website. 

TARIEVEN (vanaf 01/09/2021 - prijzen zijn per uur)
.VUB/EhB studenten & personeel Partners* Alle anderen
1/3 zaal/terrein € 8.90 (dal)/€ 15.40 (piek) € 15.40 € 30
3/3 zaal/terrein € 26.40 (dal)/€ 32.60 (piek) € 32.60 € 60
gevechtsportzaal € 6.60 (dal)/€ 12.70 (piek) € 12.70 € 23.90
squashterrein € 6.60 (dal)/€ 12.70 (piek) € 12.70 € 23.90

Daluren: 8 - 12 u/ 14 - 17 u
Piekuren: 12 - 14 u/ 17 - 22 u
* Voordeeltarieven voor studenten, personeel, alumni en partners enkel geldig van maandag tot donderdag van 8 tot 22u en vrijdag van 8-17u.  In het weekend geldt voor iedereen het normale tarief. 
Uitzondering hierop is “last minute”.  Als studenten op de dag zelf komen en er is nog iets vrij, dan kan dat gehuurd worden aan piektarief studenten.  Maar dat is losse verhuur en kan momenteel niet ten gevolge van corona maatregelen.

  • Aanvragen voor reguliere activiteiten voor clubs of verenigingen

Om als club of vereniging sportinfrastructuur aan te vragen in het VUB-sportcentrum, moet je het online formulier op onze website invullen.
Na goedkeuring en toewijzing wordt er een gebruikersovereenkomst opgesteld. 
Iedereen die een gebruikersovereenkomst heeft ondertekend, moet kennis hebben genomen van het huishoudelijk reglement en zich daar ook aan houden.  

Reserveer hier jouw sportzaal/sportterrein

Klik hier

Check de beschikbaarheid van de VUB sportinfrastructuur

Klik hier

ATLETIEKPISTE

Atletiek, de “moeder van alle sporten” en dus onmisbaar op een sportieve campus. 

Onze atletiekpiste is toegankelijk voor iedereen: individuele joggers, scholen en clubs. Iedereen heeft de mogelijkheid tot de aankoop van een sportkaart en kan deze opladen met 10 of 20 toegangsbeurten om te lopen op de atletiekpiste.
Eens in het bezit van je geactiveerde kaart kan je er 7 dagen op 7 terecht van 6 tot 24 u. 

TARIEVEN JOGGINGSBEURTEN
. VUB/EHB Partners* Alle anderen
10 joggingbeurten € 12.10 € 13.20 € 15.10
20 joggingbeurten € 22.20 € 25.40 € 29.30

Partners* = VUB alumni

Opgelet : voor elke verkoop van een 10/20 beurtenkaart gaat er € 1 naar het Paul De Knop fonds voor immunotherapie.  Zo steun je tijdens het lopen het goede doel!  
Waarvoor dank. 

Gratis fit o meter/ Ipitup beweegbank

Wist je dat er buiten de omheining van de atletiekpiste een fit o meter parcours werd aangelegd die bovendien volledig gratis te gebruiken is?
De fit o meter is een 500 meter lang loop- of wandelparcours rond de VUB atletiekpiste met onderweg 8 oefenstations. Instructieborden aan de verschillende stations geven aan welke oefeningen je kan uitvoeren. Je kan het parcours op 3 niveaus afleggen: groen (beginner), blauw (goede basisconditie) of rood (gevorderde sporter).

Wil je een volwaardige/algemene training waarin de 5 basis eigenschappen - kracht, lenigheid, coördinatie, snelheid en uitvoering- aan bod komen, kies dan jouw niveau en werk de fit o meter volledig af. In totaal doen je dan 16 verschillende oefeningen, 2 per oefenstation. Tussen 2 stations kan je- op eigen tempo- wandelen, joggen of lopen.

Verantwoord trainen... dat is voor ons als universiteit een prioriteit! We stellen aan onze sportkaarthouders dan ook een gratis handboek van de Fit-O-Meter ter beschikking waarin onze Olympische atletiek heldin Kim Gevaert tips geeft omtrent correct en efficiënt gebruik van de Fit-O-Meter. 

Op de campus in Jette kan je als alternatief een Ipitup beweegbank terugvinden in het grasveld tussen de Tempus en Basic Fit. 

Een Ipitup beweegbank is meer dan een gewone zitbank. Het is een ontmoetings- en belevingsplan die uitnodigt tot bewegen. De bank is immers uitgerust met 6 verschillende fitnesselementen waaraan of waarop je meer dan 250 lichaamsoefeningen kan doen. Een infopaneel verduidelijkt welke oefeningen je kan doen. 

FITNESS BASIC FIT

Studenten van de VUB of EHB kunnen zowel op campus Etterbeek als op campus Jette voordelig gaan fitnessen bij Basic Fit.

Als VUB en EHB student, personeel of alumni geniet je tot 50% korting bij aankoop van een full-option jaarlidmaatschap bij Basic Fit.
Eens de lidkaart aangekocht is in de club op Campus Etterbeek of op de Brussels Health Campus te Jette kan je in alle Europese clubs van Basic Fit terecht. Voor € 155/jaar (+€ 25 instapkosten bij opstart) kan je genieten van volgende diensten : toegang tot fitnessruimte, deelname aan zowel virtuele als live groepslessen, gratis sportdrank, gebruik kleedkamers en douches, toegang tot alle clubs van de fitnessketen en een basisprogramma voor kracht, figuur of conditietraining.

Meer informatie omtrent locaties en modaliteiten kan je vinden op www.basic-fit.be.