logo

Verbreed je internationale horizon met EUTOPIA

EUTOPIA is een onderwijsproject dat de landsgrenzen overstijgt. Het is een prestigieuze samenwerking tussen zes Europese universiteiten, waarin de VUB een voortrekkersrol speelt. Het project is uitdagingsgericht, studentgericht, plaatsgebonden en inclusief. Samen werken de leden van de EUTOPIA-alliantie aan de ultieme Europese universiteit van de toekomst.

Dat de VUB een voortrekkersrol speelt in Eutopia is logisch, want voor VUB’ers zijn er maar weinig grenzen. Meer nog: VUB’ers, dat zijn wereldburgers, voortdurend op zoek naar manieren om hun horizon te verbreden. En dat geldt natuurlijk ook voor jou.  

Bij EUTOPIA word je een echte Europese burger en levenslange leerling, die zich bekommert om en inzet voor de toekomst van onze planeet en de mensheid. Je reist  Europa rond en werkt samen met studenten en leden van over heel de wereld. Daarbij ontwikkel je de opleidingen van de toekomstige generaties. Bovendien bevorder je de inclusie van iedereen, ongeacht geslacht, sociaaleconomische status, etnische afkomst, seksuele geaardheid enzovoort. Ook besteed je aandacht aan de relatie tussen die ideale inclusiviteitsagenda enerzijds en problemen met financiële ongelijkheid anderzijds. Dat je ondertussen een schat aan unieke vaardigheden en kennis opdoet, spreekt uiteraard voor zich. En oh ja, je cv wordt er alleen maar sterker van. Klinkt als muziek in de oren, toch? EUTOPIA heeft je nodig. Bouw vanuit de frontlinie mee aan de toekomst van onderwijs in Europa!

Wil je je engageren voor dit project?

Doe mee!
Contactpersoon
Lize De Potter

Usquare.brussels (Building F, mezzanine)
Kroonlaan 227 - 1050 Elsene

Wil je meer weten over dit project?

Check hun website

Vacature

Jij bent…

  • Een echte wereldburger die zijn horizon wil verbreden 
  • Innovatief  
  • Open minded 
  • Gemotiveerd om mee te denken over opleidingen van toekomstige generaties

Jij hebt… 

  • Een goede kennis van het Engels 

What’s in it for you?

  • Het Eutopia Certificate of Internationalisation (EUCI), dat je formele erkenning verleent voor al je internationale ervaringen en competenties 
  • Een zeer eervolle vermelding op je CV, die elke (toekomstige) werknemer zeker zal waarderen 
  • Een breed, steeds uitbreidend internationaal netwerk dat nu al bestaat uit landen zoals Slovenië, Spanje, Frankrijk, Zweden en het Verenigd Koninkrijk