logo

Centrum van Excellentie

VUB Social entrepreneurship wil een centrum van excellentie voor sociaal ondernemerschap worden. Zij ondersteunen sociale ondernemers in hun ambitie om ondernemende en innovatieve business modellen te ontwikkelen voor het oplossen van de duurzaamheidsvraagstukken van onze samenleving. Zij willen dit realiseren door een interdisciplinair netwerk te ontwikkelen.

VUB Social Entrepreneuship Online Fair 2021

Registreer nu

De leerstoel

In oktober 2015 werd de Leerstoel voor Sociaal Ondernemerschap opgericht. Gevestigd aan de Solvay Business School (VUB), in samenwerking met drie funding partners, Close The Gap, Euroclear en De Nationale Bank van België, brengt onze Leerstoel zowel de academische wereld als het bedrijfsleven samen in de zoektocht naar duurzame business modellen van sociaal ondernemerschap. In het verleden waren ook andere organisaties zoals BNP Paribas Fortis en Wolters Kluwer al funding partner van de leerstoel.

 

Chair of social entrepreneurship

Versterk het onderzoeksteam

Projecten & Netwerken

Ontdek de verschillende mogelijke pistes binnen jouw sociaal ondernemerschap.

Events

donderdag 9 december, 15:00

PhD Bosco Bwambale

Openbare verdediging tot het behalen van de academische graad van Doctor in de Wetenschappen van de heer Bosco Bwambale Public defense to obtain the academic degree of Doctor of Sciences of Mr. Bosco Bwambale Promotors: Prof. dr. Matthieu Kervyn, Dr. Martine Nyeko, Prof. dr. Moses...

Openbare verdediging tot het behalen van de academische graad van Doctor in de Wetenschappen van...

vrijdag 10 december, 09:00

The only planet: The land of sustainability

Tijdens keuzevak: Sustainability, an interdisciplinary approach schreven studenten een hoofdstuk voor het boek getiteld The Only Planet: The Land Of Sustainability. Studenten stellen hun werk voor tijdens deze online conferentie.

Tijdens keuzevak: Sustainability, an interdisciplinary approach schreven studenten een hoofdstuk ...

vrijdag 10 december, 15:00

PhD defence: Kinematic Assessment of Real‐time Motion Acquisition of Lower Limb Joints by Dynamic 4D Transversal Imaging (KARMA‐4D)

Public PhD defence in fulfilment of the requirements for the degree of Doctor in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy of Luca Buzzatti

Public PhD defence in fulfilment of the requirements for the degree of Doctor in Rehabilitation S...

maandag 13 december, 17:30

PhD Tom Bettens

Openbare verdediging tot het behalen van de academische graad van Doctor in de Wetenschappen van de heer Tom Bettens Public defense to obtain the academic degree of Doctor of Sciences of Mr. Tom Bettens Promotors: Prof. dr. Frank De Proft, Prof. dr. Mercedes Alonso   2.12.0.0 2...

Openbare verdediging tot het behalen van de academische graad van Doctor in de Wetenschappen va...

dinsdag 14 december, 19:00 - 21:30 U

Online symposium Levenseindzorg bij pasgeborenen

Onderzoek rond levenseindebeslissingen bij pasgeboren kinderen belicht in de dagelijkse praktijk....

Onderzoek rond levenseindebeslissingen bij pasgeboren kinderen belicht in de dagelijkse praktijk....

woensdag 15 december, 14:00

ASO's begeleiden bij persoonlijke problemen

Interactieve training van drie uur gericht op stagemeesters, supervisoren en supervisoren met een rol als mentor. Aan bod komen o.a. praktische gesprekstechnieken en (organisatorische) tips voor het tijdig herkennen en bespreekbaar maken van alle soorten problematiek die een invlo...

Interactieve training van drie uur gericht op stagemeesters, supervisoren en supervisoren met ee...

Nieuws

Laat je inspireren door VUB-experten rond Sociaal ondernemerschap en treed in hun voetsporen.

Social entrepreneurship met empathie (EN)

Abel vertelt

VUB Chair lanceert social entrepreneurship challenge voor studenten

Ontdek het hier

Elanet needs social entrepreneurs (EN)

Discover Elanet

Maak als sociale ondernemer het verschil met de Social Entrepreneurship Challenge!

Je bent creatief, sociaal en ondernemend. Het liefst combineer je al die troeven om duurzame oplossingen aan te bieden voor de wereld. Check, check, dubbelcheck? Dan is de Social Entrepreneurship Challenge iets voor jou!

De 'Social Entrepreneurship Challenge' (SEC) is een initiatief van de VUB dat zowel de academische wereld als het bedrijfsleven samenbrengt. De missie van het project is om een centrum van excellentie voor sociaal ondernemerschap te worden. Om die missie te doen slagen, wil het project zo veel mogelijk netwerken en ecosystemen uitbouwen ter ondersteuning van sociale ondernemers. Jouw project kan dus een belangrijke toevoeging aan dat netwerk vormen!

Tijdens het project ga je op zoek naar duurzame bedrijfsmodellen voor sociaal ondernemerschap. Concreet werk je gedurende drie maanden een project rond een duurzaam thema uit. In de periode kan je workshops bijwonen, kan je netwerken met andere sociale ondernemers en kan je rekenen op een gepersonaliseerde coaching. Die ondersteuning kan je helpen in jouw sociaal project om duurzaamheid te realiseren. Het doel van het project is om een vooruitstrevende samenleving te creëren via zo veel mogelijk sociale projecten. Daar kan jouw project dus het verschil in maken! Twijfel dus niet en dien jouw idee in bij SEC! Zo draag ook jij jouw steentje bij in de creatie van een mooiere wereld voor iedereen!

 

Profiel

Je bent…

 • Een VUB-student(e) die graag een duurzaam project op poten wil zetten
 • Creatief
 • Innovatief
 • Ondernemend
 • Sociaal

Je hebt…

 • Een passie voor sociaal ondernemerschap

What’s in it for you?

 • Je draagt bij aan een betere wereld
 • Persoonlijke ondersteuning en coaching voor jouw project

Doe jij mee aan de challenge?

Schrijf je in
Projectleider:
Nikolay Dentchev

Mail
nikolay.dentchev@vub.be

Tel:
0477917121

Meer weten over de Challenge?

Bekijk de website

Word sociale ondernemer dankzij ELANET! 

Ben jij een VUB’er die een sociaal project wil opstarten? Zou je graag deel uitmaken van een internationaal netwerk? Ben je nog op zoek naar ondersteuning? Dan is ELANET iets voor jou! 

Het Europees Latijns-Amerikaans netwerk ter ondersteuning van sociale ondernemers (ELANET) is een internationaal driejarig project van Erasmus+. Samen met haar partnerinstellingen uit Europa en Latijns-Amerika wil de VUB via dit online IT-platform ondersteuning bieden aan alle VUB’ers die een sociaal project op poten willen zetten. ELANET biedt je alle bestaande instrumenten, middelen en coachingmateriaal aan om jouw idee in zo goed mogelijke banen te leiden. Zo kan jouw maatschappelijk belangrijk project slagen en kan je een belangrijk verschil maken!  

Concreet is de ambitie van ELANAET om alle sociale ondernemers en ondersteunende organisaties met elkaar te verbinden. Op die manier creëert het IT-platform een zo groot mogelijk netwerk. Als lid van dat netwerk kan je rekenen op ondersteuning en inspiratie voor jouw projecten, en geef je dat ook aan andere projecten.  ELANET zorgt daarbij voor de beschikbare instrumenten en kennis die je nodig hebt. Bovendien brengt het partners bijeen die hun krachten met de VUB willen bundelen om jouw project te ondersteunen. Daarnaast maximaliseert de internationale dimensie van het project de uitwisseling van de beste praktijken tussen verschillende landen. Om het project te doen slagen, is ELANET constant op zoek naar de meest inspirerende en sociale ondernemers. Heb jij dus een sociaal project dat die ondersteuning kan gebruiken? Dan zijn jouw ideeën, suggesties en cases zijn meer dan welkom. Samen met andere sociale ondernemers draag je dankzij ELANET bij aan een mooiere wereld. Twijfel dus zeker niet en deel jouw inspirerende case met ELANET!  

  Profiel

  Je bent… 

  • Een VUB’er die graag een sociaal project wil opstarten en daar ondersteuning voor kan gebruiken 
    

  Je hebt… 

  • Een idee, suggestie of case waarmee je een sociaal verschil wil maken 
  • Een goede kennis van het Engels 
    

  What’s in it for you? 

  • Je maakt deel uit van een internationaal netwerk 
  • Je draagt bij aan een mooiere wereld 
  • Ondersteuning op maat 

  Doe jij mee?

  Dien je project in

  Wil je meer weten?

  Check hun website