logo

weKONEKT.brussels – stadsuniversiteiten versterken banden met Brussel

Met weKONEKT.brussels nemen de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en de Université Libre de Bruxelles (ULB) hun verantwoordelijkheid op voor de stad en de gemeenschap en dragen ze bij aan de ontwikkeling van een vrije, verbonden en veerkrachtige stedelijke gemeenschap.

De universiteiten bieden studenten kansen om zich te ontwikkelen tot kritische wereldburgers en sociale leiders van de toekomst. Zo gebruiken ze Brussel als collegezaal en werkplaats, en verbinden ze de studenten met de Brusselse stakeholders en het werkveld. Ze versterken de Brusselse gemeenschap door het organiseren van onderwijs met, in en voor Brussel. Onderzoekers zetten hun expertise in om Brussel sterker te maken door antwoorden te bieden op grootstedelijke, maatschappelijke uitdagingen. Initiatieven van en gesteund door omvatten onderwijs, sport, cultuur, wetenschap, kunst, recht en meer.

Meer informatie op weKONEKT.brussels

Brussels City Campus

Onze Brussels City Campus heeft verschillende hubs in Brussel. De universiteitsgemeenschap organiseert er vaste lessen, debatten en symposia. De uitvalsbasis is de centraalgelegen plek in BOZAR. Het lokaal heeft een capaciteit van 99 personen en is het hele jaar door gratis beschikbaar. De universiteiten en de stad komen zo letterlijk en figuurlijk dichter bij elkaar.
Een overzicht van de instellingen die weKONEKT.brussels en de City Campus mogelijk maken vind je hier. De Brussels City Campus reserveren, kan je via het inschrijvingsformulier.

Meer informatie op weKONEKT.brussels

Caroline Pauwels

Caroline Pauwels, is rector van de Vrije Universiteit Brussel.

“weKONEKT.brussels is één grote aanmoediging om de stad én stedelijkheid te ontdekken. In gesprekken met ouders, alumni en studenten viel mij op dat zij dat echt als een statement ervaren om in de hoofdstad te gaan studeren. Kiezen voor Brussel ís al een moedige keuze, vaak tegen de stroom in. En dus kunnen deze studenten zich ook helemaal in die stad te smijten.”

Op weg naar een grotere verbondenheid tussen Brussel en haar universiteiten

De universiteiten vervullen een sleutelrol in de sociale en economische ontwikkeling van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In dit VUB-ULB Memorandum van 2019 reiken de VUB en ULB een aantal speerpunten aan, om de rol en meerwaarde van beide universiteiten te versterken. Daarbij zoomen ze in op 4 thema's:

  • onderzoek en innovatie
  • onderwijs, opleiding en studentenleven
  • universiteiten in het stedelijk weefsel
  • op weg naar duurzaamheid

weKONEKT.brussels staat ter beschikking voor studenten, academici, partners, ... Ook de Brussels City Campus kan worden gebruikt door de hele universitaire gemeenschap.

Meer informatie op weKONEKT.brussels

 

Organiseer je een activiteit in Brussel?

meld hier je activiteit