Na je studie

Na je studies zijn de mogelijkheden legio. Misschien wil je biomedische technologie voor de gezondheidszorg ontwikkelen, zoals biomaterialen voor kunstmatige organen? Of technieken voor beeldvorming, sensoren en ICT om patiënten te monitoren? Onderzoek en ontwikkeling kan je aan de universiteit doen, maar ook in bedrijven of aan wetenschappelijke instellingen. Wil je de kwaliteit van medische apparatuur en procedures bewaken? Of mee de regelgeving en standaardisering uitwerken? Dan kan je aan de slag bij de overheid of een verzekeraar.

Verder studeren

Waarom voor 1 diploma gaan, als je tegelijk een 2de kan behalen aan een andere onderwijsinstelling? Onze universiteit is de enige in Vlaanderen waaraan je zo'n dubbel diploma kan behalen. Dat doe je via T.I.M.E. (Top Industrial Managers of Europe), een netwerk van polytechnische scholen en technische universiteiten in Europa.

Wil je ook deskundige in medische stralingsfysica worden, professioneel erkend door het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle? Volg dan de nodige aanvullende vakken tijdens je masteropleiding. Meer details vind je op de website van UGent, waarmee we samenwerken.

En eenmaal afgestudeerd... blijf je maar beter leren, een leven lang, want je vakgebied staat nooit stil! Volg een van onze vele opleidingen die je kan combineren met een job. Ook doctoreren behoort tot jouw opties. Een ruim en bijzonder hoogwaardig aanbod. En dus een extra troef op je cv.

Wist je dat we soms ook biomedische ingenieurs zoeken aan de VUB?

Je leest het goed. Een boeiende en zinvolle carrière uitbouwen als biomedisch ingenieur: het kan ook bij jouw alma mater. Wij zijn een grote organisatie en zoeken daarom naar heel diverse profielen. 

Ontdek welke vacatures momenteel openstaan

Sluit je aan bij onze community van oud-studenten

Als je afstudeert aan de VUB behoor je tot een uniek netwerk van 75.000 oud-studenten (ook wel alumni genoemd) die klaarstaan om te bouwen aan een betere toekomst. Wij doen dit door zoveel mogelijk ervaringenideeën en andere vormen van kennis uit te wisselen om samen de dingen beter te doen. In onze job, in ons leven én ook daarbuiten, in de wereld.

Kortom, een VUB-diploma levert je niet alleen een sterk visitekaartje op de arbeidsmarkt op, maar ook een netwerk waar je op kan bouwen om je eigen professionele ambities waar te maken en het verschil te maken in de wereld. Meer redenen nodig? We sommen er enkele voor je op.

Proclamatie van Recht en Criminologie aan de VUB

... het loont de moeite!

  • Voordelen op en naast de campus. Een BasicFit-jaarabonnement tegen halve prijs, studententarief in de Resto... Oud-student zijn loont met het digitale alumnipas.
  • Hulp bij het solliciteren. Als pas afgestudeerde alumnus is het soms nog even zoeken om je weg te vinden op de arbeidsmarkt. Wij helpen je bij het maken van een vliegende start.
  • Netwerken. Word lid van je facultaire- of opleidingsalumnivereniging. Zo ben je mee met de ontwikkelingen binnen je vakgebied en de laatste netwerkevents.
  • Inspiratie voor je eigen carrière. Zoek je een job die aansluit bij jouw passies? Lees de carrièreverhalen en -tips van oud-studenten en ontdek de mogelijkheden per diploma.
  • Onze vervolgopleidingen. Onze samenleving en arbeidsmarkt staan niet stil. Onze vervolgopleidingen houden je kennis en vaardigheden relevant. Je leven lang.