Educatieve Master Gedragswetenschappen combineren met je job?

Aan de VUB kan je de Educatieve Master Gedragswetenschappen volgen via een flexibel traject in avondonderwijs voor volgende studieprogramma's:

  • Verkorte EducatieveMaser (60 studiepunten)

De docenten geven dezelfde opleidingsonderdelen, maar doen dat via blended learning en met aangepaste werkvormen. Dit laat je toe om je studies te combineren met je werk of gezin. Ben je een krak in zelfstudie? Dan is dit zeker een aanrader! Op het einde krijg je exact hetzelfde diploma als studenten die dagonderwijs volgden. 

Studeren is een investering van tijd en geld. En best een uitdaging als je studies wil combineren met een baan. Daarom is het belangrijk om uit te zoeken welk traject haalbaar is voor jou, zowel qua tijd als financieel. Zo start je goed voorbereid aan je nieuwe avontuur en maximaliseer je jouw kansen voor het behalen van een diploma.

Jij staat al met beide voeten in het onderwijs, maar wil je graag nog verder verdiepen? Welkom bij ons Leraar-In-Opleiding-traject, kortweg LIO, dat gepersonaliseerd wordt op maat van jouw situatie. Zo stem je het niet alleen af op de thema’s die zich aandienen in je job als leerkracht, maar past het ook perfect bij jouw situatie en leertempo.

  • Je studeert en verwerkt de theorie zelfstandig online. En dat op je eigen tempo en op een moment dat past voor jou.
  • Wanneer je welke theorie verwerkt, bepaal je grotendeels zelf. Zo kan je je leerervaring afstemmen op de thema’s die op dat moment voor jou relevant zijn bij het lesgeven.
  • Onze LIO-begeleiders helpen jou en je medestudenten om de vertaalslag te maken van de theorie naar de lespraktijk tijdens verschillende contactmomenten.
  • Je huidige lesopdracht telt mee als stage.

Bij je verkorte educatieve master hoort ook een masterproef. Hiervoor formuleer je - samen met een team van leerlingen, leraren, student-leraren, lerarenopleiders en onderzoekers waar je een jaar lang deel van uitmaakt - het antwoord op een vraag uit de klaspraktijk. Zo eindigt je opdracht niet op de universiteit maar op school. En zeg nu zelf, dat is toch waar je wil staan, niet?

Vraag toelating tot het LIO-traject door contact op te nemen met de studietrajectbegeleiding na je inschrijving voor één van onze 8 verschillende educatieve master. Onze administratie brengt je inschrijving in orde zodra je aanvraag goedgekeurd is.

Wil je slechts een paar vakken volgen?

Wil je uit persoonlijke interesse of als bijkomende scholing slechts 1 of meerdere afzonderlijke vakken volgen, in plaats van de volledige opleiding? Ook dat is mogelijk. In dat geval opteer je voor een creditcontract en ontvang je na afloop een creditbewijs.

Meer info over het creditcontract

Over levenslang leren

Waarom verder studeren naast je baan?

Een diploma biedt je als professional niet alleen de mogelijkheid om goed opgeleid de arbeidsmarkt te betreden. Ook in je verdere loopbaan kan je ervoor kiezen om verder te studeren: omdat je een nieuwe wending wil geven aan je loopbaan, omdat je je kennis en vaardigheden up-to-date wil houden, of omdat je die langverwachte droom wil najagen. En dat is een slimme zet, want het houdt je als professional relevant op de arbeidsmarkt van morgen. Kortom, levenslang leren is geen mythe maar het zorgt ervoor dat je duurzaam inzetbaar bent in onze samenleving, een engagement waarmee je actief investeert in een betere wereld!

Waarom als professional kiezen voor een opleiding aan de VUB?

Om heel wat redenen. Wij waren bijvoorbeeld een van de eerste universiteiten die volop inzette op levenslang leren. Nergens anders in ons land vind je daarom zo’n groot aanbod aan soorten opleidingen die je kan combineren met een job:

  • basisopleidingen in avondonderwijs
  • postgraduaten
  • permanente vormingen
  • microcredentials
  • studiedagen en lezingen

Daarnaast willen we de slaagkansen van al onze studenten maximaliseren. Ook die van jou. Met een studietraject aangepast aan jouw noden en studiebegeleiding in elke fase van je studieloopbaan.

Alle info over werken en studeren combineren