2022_Avondonderwijs_VUB

Ontdek het aanbod

Heel wat opleidingen aan de VUB zijn te combineren met werk en/of een gezin, omdat ze een avond- en/of weekendtraject hebben. Dat geldt voor alle programmatypes: bachelors, masters, master-na-masters, schakelprogramma’s en voorbereidingsprogramma’s.

Onze opleidingen voor werkstudenten

Modeltraject of een traject op maat?

Je hoeft een bachelor- of masteropleiding niet voltijds te volgen. Je kan ook kiezen om de studielast te spreiden over een langere periode, door 25 à 35 studiepunten op te nemen per academiejaar in plaats van 60. Om je een idee te geven: 1 studiepunt staat gelijk aan 25 à 30 uur studietijd. Welke vakken je opneemt, kies je in samenspraak met je studietrajectbegeleider.

Contacteer je studietrajectbegeleider

Spreidingsvoorstellen

Benieuwd hoe jouw traject als werkstudent eruit zou kunnen zien? Sommige opleidingen bieden spreidingsvoorstellen aan.

Bekijk de spreiding scenario's van onze faculteiten en het Multidisciplinair Instituut Lerarenopleiding

Wil je slechts een paar vakken volgen?

Wil je uit persoonlijke interesse of als bijkomende scholing slechts 1 of meerdere afzonderlijke vakken volgen, in plaats van de volledige opleiding? Ook dat is mogelijk. In dat geval opteer je voor een creditcontract en ontvang je na afloop een creditbewijs.

Meer info over het creditcontract

Doorgroeien als ambtenaar

Wil je als federaal statutair ambtenaar doorgroeien naar niveau A via een bevorderingsselectie? Dan moet je onder meer slagen voor 4 vakken uit een masterprogramma. Ook dat kan aan de VUB.

Opties voor ambtenaren