Kotcoach Justine

Maak kennis met Kotcoach Justine!

Wat strubbelingen met je kotgenoten of gewoon nood aan een goede babbel? Kotcoach Justine komt graag even langs om jullie samen rond de tafel te krijgen of om een luisterend oor te bieden. Heb je bepaalde specifieke vragen of noden, dan verwijst  ze je graag door naar de juiste diensten en hulpverleners.

Bovendien zal Kotcoach Justine samen met en voor de kotstudenten activiteiten organiseren om het gemeenschapsgevoel te bevorderen. Heb je zin in een karaokeavond, een workshop zelfverdediging of een watergevecht in de zomermaanden? Laat het de Kotcoach weten en zij organiseert met veel plezier een topactiviteit waar alle kotstudenten aan kunnen deelnemen.

Let wel: Justine biedt enkel ondersteuning voor bewoners van VUB-huisvesting
Vragen over kamers, huur(prijs) of andere praktische zaken? Contacteer Studentenhuisvesting.

+32 474 56 65 30 kotcoach@vub.be Facebook Instagram

Wat doet de kotcoach?

Bemiddeling

Met een aantal op een kleine oppervlakte wonen, het is niet altijd even vanzelfsprekend. Individuele verantwoordelijkheden gaan verloren in de anonimiteit van de groep en frustraties komen vroeg of laat naar boven. Confrontatie is niet altijd gemakkelijk. En hoe kan je open communiceren en tegelijk de goede sfeer bewaren? De kotcoach kan helpen door iedereen rond de tafel te brengen en een oplossing op maat van de groep te zoeken.  

Activiteiten 

Tijdens het jaar organiseert de kotcoach tal van activiteiten voor kotstudenten, het ideale moment om de rest van de kotgemeenschap te leren kennen! Quizzen, karaokes, museumbezoeken, noem maar op! Sommige activiteiten worden georganiseerd in je eigen studentenhuis, anderen vinden plaats op campus of in Brussel. 

Een luisterend oor

Zit je met een metaforische plooi die je niet gladgestreken krijgt en weet je niet goed waar aan te kloppen? De kotcoach is een eerste aanspreekpunt en gaat mee op zoek naar de juiste oplossing. Ook kan hij jou de weg wijzen naar de juiste dienst voor jouw probleem, zowel aan de VUB of daarbuiten.

Gemeenschapsprojecten 

De kotcoach zet verschillende projecten op in de VUB koten op basis van de noden en feedback van de studenten. Een aantal voorbeelden uit het huidige aanbod:  

Kot en kamer van de maand 

Een keer per maand wordt er één unit (het kot van de maand) en één kamer (de kamer van de maand) in de spotlight gezet. Winnaars worden geselecteerd op basis van kotaankleding, spelletjesavonden of andere kenmerken die hun kot extra gezellig maakt. Uiteraard krijgen de winnaars een prijs! Nomineer je eigen kot door de kotcoach een berichtje te sturen en overtuig hem met je beste argumenten. 

Spelletjes om uit te lenen

De kotcoach heeft een selectie bordspellen die je kan uitlenen in de bibliotheek. Doet je kotgenoot de afwas nooit? Neem wraak tijdens een spelletje UNO!

Community pantry 

Een plaats om gerief dat je niet langer gebruikt achter te laten en er iemand anders blij mee te maken. Kom zeker een kijkje nemen voor je een hele nieuwe set keukengerief koopt.

Wil je graag eten weggeven? De kotcoach beheert ook de pagina's van VUB Foodsharing op Facebook en Instagram

Kotclash 

De rode draad doorheen de activiteiten is de kotclash: doe je mee aan een activiteit, dan krijgt jouw studentenhuis punten. Op het einde van het jaar krijgt het studentenhuis met de meeste punten een trofee en leuke prijs!

Koten voor en door studenten 

Misschien is de beste kotcoach wel je eigen innerlijke kotcoach. Gemeenschapsinitiatieven krijgen enkel voet aan de grond als ze ook door de gemeenschap gedragen worden. Hetzelfde geldt voor kotactiviteiten, waarvan er meer gepland kunnen worden met de hulp van kotstudenten.  

Zin om een grote of kleine rol in het kotleven te spelen? Wil je bijvoorbeeld hosten tijdens karaoke’s of gemeenschapskasten aanvullen? Of heb je een eigen idee dat je graag tot leven ziet komen? Stuur een berichtje naar de kotcoach!