logo

CHASING THE IDYLL NEOCOLONIALISM IN THE DISGUISE OF CHARITY

SOCIAAL EN ECOLOGISCH MET ECOPOLIS

Sociale rechtvaardigheid en een ecologische toekomst nastreven: Kan dat? Het is de centrale vraag die gesteld wordt tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van Ecopolis. Stoom je klaar voor een dag vol interessante inzichten, meningen, ideeën en kortom mensen die in het Kaaitheater samenkomen om de toekomst van onze samenleving onder de loep te nemen. 

Op 24 oktober brengen Oikos vzw, Crosstalks en Kaaitheater verschillende werelden samen in een dialoog over duurzaamheid. De academische en de artistieke wereld, het middenveld en bedrijven ontmoeten elkaar in het streven naar een gemeenschappelijk doel: een sociaalecologische toekomst die de grenzen van de planeet respecteert. Het is één ding om de klimaatuitdagingen aan te gaan, maar bij Ecopolis word je uitgedaagd de problematiek te plaatsen in de samenleving en rekening te houden met alle andere aspecten van de maatschappij zoals politiek, onderwijs of economie. Hoe is het mogelijk een duurzame toekomst te creëren in een wereld met constante sociale ongelijkheid en toenemende polarisatie? Het is een moeilijk vraagstuk, en bijgevolg hebben we zoveel mogelijk stemmen en koppen nodig om naar een oplossing te zoeken... 

Ook jouw stem kan gehoord worden. Aan welke voorwaarden moet je voldoen om deel te nemen? Gepassioneerd zijn! Iedereen die zich geroepen voelt is uitgenodigd om deel te nemen aan dit gesprek. Crosstalks is namelijk een inclusieve werkgroep die verschillende groepen probeert samen te brengen om een gemeenschappelijke uitdaging aan te gaan. En zij creëerden het slotprogramma voor Ecopolis dit jaar.

Het doel is om de problematiek te verbreden naar een breder publiek zodat ze overal op tafel ligt, zowel bij de politiek als op de schoolbanken, maar ook bij de rechtbank en bij bedrijven. Daarvoor hebben we stemmen vanuit elke groep van de samenleving nodig, en ook de VUB-community moet hierbij betrokken worden. Een diverse groep zorgt voor een interessanter gesprek, en ook jouw input kan en mag hier niet ontbreken! Neem voor meer info snel een kijkje op de website, en tot snel! 

Op de hoogte blijven of ideeën met hopen?

Laat het ons weten
Contactpersoon
Goedele Nuyttens

E-mail
goedele.nuyttens@vub.be

Telnr
+32495938862

Meer weten over het crosstalks programma bij Ecopolis?

Ontdek het hier

Wil je meer weten over ecopolis

Check hun website