logo

VUB-rector Caroline Pauwels nodigt je uit voor het online event Difference Day! 

Ben jij een VUB’er die persvrijheid belangrijk vindt? Vind je het ook broodnodig dat er mogelijkheid is tot vrije uiting van creativiteit en kwaliteit? Dan is Difference Day iets voor jou!  

Op 3 mei is het de Internationale Dag van de Persvrijheid. Elk jaar worden op die dag wereldwijd schendingen van de persvrijheid onder de aandacht gebracht. Het is een dag waarop stil wordt gestaan bij het grote belang dat journalistieke pers- en mediavrijheid hebben als fundamenten van ons democratisch bestel. Toch merkt de VUB dat de Internationale Dag van de Persvrijheid in de Belgische media niet de aandacht krijgt die een essentieel en fundamenteel mensenrecht als vrijheid van media en meningsuiting verdient. Bovendien staat vrijheid van journalistiek voor de VUB gelijk aan de verscheidenheid van mensen en overtuigingen. Om die dag extra onder de aandacht te brengen, organiseert de VUB op initiatief van de rector Caroline Pauwels op 2 en 3 mei het online event Difference Day. En de VUB wil jou daar als kritische, inclusieve denker absoluut bij betrekken.  

Concreet omvat Difference Day een zeer gevarieerd programma. In de avond vindt een galadiner plaats, waar drie prijzen uitgereikt worden. Een is daarvan op wereldniveau, de tweede op Europees niveau en de laatste op Brussels niveau. Tegelijk besteedt het evenement veel aandacht aan jongeren. Zo kan je in de voormiddag genieten van workshops en een living library. In de middag biedt Difference Day films aan, kan je een tentoonstelling bezichtigen én kan je debatten voeren over (pers)vrijheid. Twijfel dus niet en woon het online-event Difference Day bij! 
 

Wil je je engageren voor dit project?

Doe mee!
Projectverantwoordelijke:
Luc Deschouwer voor Caroline Pauwels

E-mail:
Luc.Deschouwer@vub.ac.be

Wil je meer weten over dit project?

Ga naar de website

VACATURE  

Je bent… 

  • Een VUB’er die (pers)vrijheid belangrijk vindt 
  • Een VUB’er die respect voor de mening van anderen belangrijk vindt 
     

Je hebt… 

  • Een vrije agenda op 2 mei of op 3 mei 
     

What’s in it for you? 

  • Je leert bij over de belangrijkheid van vrije meningsuiting, zowel op Brussels, Europees, als op wereldniveau
     

Wil je je engageren voor dit project?

Doe mee!
Projectverantwoordelijke
Luc Deschouwer voor Caroline Pauwels

E-mail:
Luc.Deschouwer@vub.ac.be

Wil je meer weten over dit project?

Ga naar de website