logo

Doorbreek sociale isolatie met Taskforce e-inclusie

Als je niet online bent of over beperkte digitale vaardigheden beschikt, dan val je al snel maatschappelijk uit de boot. De coronacrisis deed hier nog een schepje bovenop door mensen zonder digitale communicatiemiddelen nog sterker te isoleren. Om hieraan te verhelpen richtte het kenniscentrum mediawijsheid van de VUB de Taskforce e-Inclusiviteit op.

Taskforce?

Wat doet die Taskforce precies? Heel veel! Zoals het toegankelijker maken van laptops, tablets en internet bij jongeren in jeugdhulp, mensen in armoede, personen met een beperking of ouderen in woonzorgcentra. Maar ook de digitale vaardigheden versterken bij kwetsbare groepen. Met telefonische en digitale ondersteuning op afstand helpt de Taskforce om online communicatietools te leren gebruiken. En dat zijn er meer dan je denkt: sociale media, maar ook digitale platformen, zoals bankapplicaties, formulieren voor technische werkloosheid of online schoolinschrijvingen.

De Taskforce e-Inclusiviteit heeft je nodig. Als digital native kan ook jij als vrijwilliger meewerken aan e-inclusie voor iedereen!

Wil je je engageren voor dit project?

Doe mee!
Verantwoordelijke
Ilse Mariƫn

Wil je meer weten over dit project?

Check hun website