Het meest duurzame zwembad van de regio

Het VUB-zwembad is een toonbeeld van maatschappelijke innovatie en duurzaamheid. Naast subsidiegevers zorgden ook donateurs, alumni en talrijke private sponsors ervoor dat het nieuwe zwembad er kwam. Bij de VUB zijn we hen daarvoor erg dankbaar.

Samen realiseerden we het meest duurzame zwembad van de regio. Goede faciliteiten, uitgebreide openingsuren en democratische tarieven zorgen voor een toegankelijk en populair zwembad. Elk jaar duiken meer dan 130.000 zwemmers in het water van het VUB-zwembad.

 

Onze faciliteiten

Op vrijdag 2 februari 2018 opende de VUB plechtig haar nieuwe zwembad op de campus in Etterbeek. Sinds die dag kan je er zwemmen in een groot 25 meterbad en een kleiner 13 meterbad. Het kleine bad heeft een beweegbare bodem. Op die manier kunnen we de diepte aanpassen, bijvoorbeeld voor baby’s, peuters, senioren en personen met een handicap. Met ruime kleedkamers, een eigen zwemschool, de uitbreiding van het aanbod met verschillende aquafitness-activiteiten komen we tegemoet aan de noden en wensen van onze vele zwemmers.

Het zwembad maakt deel uit van de Living Campus Walk, een groene wandeling doorheen de site van de VUB. 

Financiële ondersteuning

De renovatie van het VUB-zwembad kostte 8 miljoen euro. Meer dan de helft daarvan zijn overheidsbijdragen afkomstig van onder meer het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de Vlaamse Gemeenschap. Ook het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkelingen (EFRO) gaf een aanzienlijke financiële ondersteuning met Europese en Brusselse middelen. Donateurs, alumni en talrijke private sponsors (International School of Brussels, FPIM, Yakult, IPG, Vivaqua en Chaudfontaine) waren ook belangrijke partners bij de realisatie van het vernieuwde VUB-zwembad.

Close-up handen, documenten en computer

Ontdek welke andere projecten je kan steunen

Ga naar het overzicht