Wat leer je in de opleiding? 

Een uitmuntend agoog beschikt over een brede basiskennis. Vakken zoals Sociologie, Psychologie en Filosofie bieden je inzicht in mens en maatschappij. Met die theoretische bagage op zak ontwikkel je daarna je agogische vaardigheden. Je maakt kennis met de praktijk via werkcolleges, studiebezoeken en projecten die je van a tot z in groep uitwerkt. Aangezien je als agoog in veel domeinen aan de slag kan, zal je tijdens de opleiding je eigen weg kunnen uitstippelen, helemaal volgens jouw interesses.

Bekijk het studieprogramma
 

De troeven van onze opleiding Agogiek

  • Wil je een echte, positieve impact hebben op de samenleving? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Je kan immers nergens anders in België de opleiding Agogische Wetenschappen volgen.
  • Deze opleiding is een ideale mix van theorie en praktijk. Die werkveldervaring doe je op via werkcolleges, studiebezoeken, projecten én een stage in binnen- of buitenland in de 3de bachelor.
  • En last but not least: Brussel is een stad met een enorme diversiteit aan mensen en culturen. Onze hoofdstad is dus de ideale plek om je te verdiepen in de agogische wetenschappen.

Ontdek alle troeven van de VUB

Nieuw vanaf academiejaar 2023-2024 

Start je als nieuwe student aan je eerste bachelorjaar in het academiejaar 2023-2024, dan zijn onderstaande nieuwe regels van toepassing:

Je zal verplicht het modeltraject (doorgaans 60 studiepunten) van het eerste bachelorjaar moeten opnemen. Op basis van uitzonderlijke omstandigheden, een bijzonder statuut of indien je reeds een Bachelor- of Master-diploma hebt behaald, is het mogelijk om een uitzondering aan te vragen.

Vanaf de start van het eerste bachelorjaar in 2023-2024, zal je in twee academiejaren moeten slagen voor alle vakken van het eerste bachelortraject. Indien je na twee academiejaren niet slaagt voor je eerste bachelortraject, wordt een inschrijving voor dezelfde opleiding geweigerd aan alle universiteiten in Vlaanderen.

Heb je nog vragen? Aarzel niet om de studietrajectbegeleider te contacteren van je gewenste opleiding.

Na je studie

Asielcentra, gevangenissen, culturele organisaties, jeugd- of oudereninstellingen, de sportwereld, … Met een diploma Agogische Wetenschappen kan je echt overal terecht waar de ontwikkeling en begeleiding van mensen centraal staat, zowel in de publieke als de private sector.

Ontdek je beroepsmogelijkheden

Onze alumni aan het woord

Benieuwd of deze opleiding helemaal iets voor jou is? Waarom hoor je het niet gewoon van één van onze studenten zelf! Laat je inspireren door de persoonlijke ervaring van onze kersverse afgestudeerde. 

2022_Infopunt studenten tijdens infodag_24 april_Etterbeek_VUB

Deze opleiding beter leren kennen?

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

Overzicht