Jouw studieprogramma

Let op: tot in de loop van de maand maart staan hier enkel de programma's en lijsten van vakken van het lopende academiejaar.

Je kan dit herkennen bovenaan de pagina, nadat je op de naam van een vak hebt geklikt.

In de 1ste bachelor krijg je vooral algemene vakken, maar je maakt ook kennis met de verschillende afstudeerprofielen waarin je je kan specialiseren: sociale of culturele agogiek. In je 3de bachelor kies je een van die twee profielen en vul je je lessenrooster aan met keuzevakken binnen die richting. Ook de stage van 3 maanden die je dat academiejaar volgt, sluit aan bij dat profiel. Je masterproef vormt de grootste brok van je masterjaar. Daarnaast verdiep je je nog verder in een aantal belangrijke thema’s binnen je afstudeerprofiel.

Heb je al een hogeschooldiploma op zak en wil je je verder specialiseren? Via het schakelprogramma van 60 studiepunten kan je doorstromen naar de masteropleiding Agogische Wetenschappen. Voor houders van een academisch diploma is er een voorbereidingsprogramma van maximaal 72 studiepunten.

Bekijk hieronder welke vakken je krijgt, afhankelijk van je programma.

Bachelor

Bachelor of Science in de Agogische Wetenschappen

Profiel culturele agogiek

Profiel sociale agogiek

Master

Master of Science in de Agogische Wetenschappen

Profiel culturele agogiek

Profiel sociale agogiek

Voorbereidingsprogramma

Voorbereidingsprogramma Master of Science in de Agogische Wetenschappen

Profiel culturele agogiek

Profiel sociale agogiek

Schakelprogramma

Schakelprogramma Master of Science in de Agogische Wetenschappen

Profiel culturele agogiek

Profiel sociale agogiek

Heb je een specifiek programma nodig?

Aan de VUB studeer je op jouw ritme. Een flexibel studietraject laat je toe om maximaal rekening te houden met jouw persoonlijke situatie (topsportcombinatie met een jobdyslexie of een functiebeperking bijvoorbeeld). Wil je meer informatie?

Iets voor jou?   Contacteer een studiebegeleider 

Deze opleiding biedt ook een verkorte bachelor aan voor het profiel Culturele Agogiek en het profiel Sociale Agogiek, voor studenten die reeds een professionele of academische bachelor hebben behaald. Zo'n verkort programma bestaat uit 120 ECTS (2 jaar).

Verkorte bachelor profiel culturele agogiek     Verkorte bachelor profiel sociale agogiek