Geschiedenis combineren met je job?

Aan de VUB kan je de opleiding Geschiedenis volgen via een flexibel traject in avondonderwijs voor volgende studieprogramma's:

  • Schakelprogramma (63 of 84 studiepunten)
  • Voorbereidingsprogramma (63 of 84 studiepunten)
  • Master (60 studiepunten)

     

De docenten geven dezelfde opleidingsonderdelen, maar doen dat via blended learning en met aangepaste werkvormen. Dit laat je toe om je studies te combineren met je werk of gezin. Ben je een krak in zelfstudie? Dan is dit zeker een aanrader! Op het einde krijg je exact hetzelfde diploma als studenten die dagonderwijs volgden. 

Studeren is een investering van tijd en geld. En best een uitdaging als je studies wil combineren met een baan. Daarom is het belangrijk om uit te zoeken welk traject haalbaar is voor jou, zowel qua tijd als financieel. Zo start je goed voorbereid aan je nieuwe avontuur en maximaliseer je jouw kansen voor het behalen van een diploma.

Wil je slechts een paar vakken volgen?

Wil je uit persoonlijke interesse of als bijkomende scholing slechts 1 of meerdere afzonderlijke vakken volgen, in plaats van de volledige opleiding? Ook dat is mogelijk. In dat geval opteer je voor een creditcontract en ontvang je na afloop een creditbewijs.

Meer info over het creditcontract

Over levenslang leren

Waarom verder studeren naast je baan?

Een diploma biedt je als professional niet alleen de mogelijkheid om goed opgeleid de arbeidsmarkt te betreden. Ook in je verdere loopbaan kan je ervoor kiezen om verder te studeren: omdat je een nieuwe wending wil geven aan je loopbaan, omdat je je kennis en vaardigheden up-to-date wil houden, of omdat je die langverwachte droom wil najagen. En dat is een slimme zet, want het houdt je als professional relevant op de arbeidsmarkt van morgen. Kortom, levenslang leren is geen mythe maar het zorgt ervoor dat je duurzaam inzetbaar bent in onze samenleving, een engagement waarmee je actief investeert in een betere wereld!

Waarom als professional kiezen voor een opleiding aan de VUB?

Om heel wat redenen. Wij waren bijvoorbeeld een van de eerste universiteiten die volop inzette op levenslang leren. Nergens anders in ons land vind je daarom zo’n groot aanbod aan soorten opleidingen die je kan combineren met een job:

  • basisopleidingen in avondonderwijs
  • postgraduaten
  • permanente vormingen
  • microcredentials
  • studiedagen en lezingen

Daarnaast willen we de slaagkansen van al onze studenten maximaliseren. Ook die van jou. Met een studietraject aangepast aan jouw noden en studiebegeleiding in elke fase van je studieloopbaan.

Alle info over werken en studeren combineren