Toelatingsvoorwaarden

Welk diploma is vereist?

Met een master- of licentiaatsdiploma in de Rechten of Psychologie (afstudeerrichtingen Arbeids- en Organisatiepsychologie en Bedrijfspsychologie en Personeelsbeleid) heb je in principe voldoende voorkennis. Heb je een ander masterdiploma, dan moet je eerst aantonen dat je voldoende basiskennis hebt van het (sociaal) recht om te starten. Zo nodig moet je een voorbereidingsprogramma (geheel of gedeeltelijk) volgen. Je kan daartoe een gemotiveerd verzoek richten aan de studietrajectbegeleidsters van de faculteit of aan de voorzitter van de Opleidingsraad Sociaal Recht, Prof. Guido Van Limberghen.

Bij de studietrajectbegeleidsters kan je ook terecht met vragen over vrijstellingen en vakkenpakketten.



Welke toegangsproeven moet ik afleggen?

Beschik je niet over het juiste masterdiploma, maar wil je toch graag de opleiding Sociaal Recht volgen? In dat geval kan je instromen je via ons voorbereidingsprogramma. Dat bestaat uit 3 onderdelen van maximum 21 studiepunten: Inleiding tot het Recht, Arbeidsrecht en Socialezekerheidsrecht. Neem contact op met de studietrajectbegeleiders voor meer info.



Zijn er taalvoorwaarden?

Je oordeelt zelf of je de onderwijstaal, het Nederlands, voldoende beheerst en volgt, zo gewenst, lessen in het Nederlands naar keuze. Je moet bij inschrijving geen bewijs leveren van jouw kennis van de onderwijstaal. De opleiding biedt jou de mogelijkheid om 4 keuzevakken in het Frans (aan de ULB) en 3 keuzevakken in het Engels (aan de VUB) te volgen.



Zijn er nog andere voorwaarden?

Neen, er zijn geen andere voorwaarden waar je rekening mee moet houden om aan de opleiding Sociaal Recht te starten.

Schrijf je in!

Wil je je inschrijven aan de VUB? We helpen je graag zo vlot mogelijk door de verschillende stappen van het inschrijvingsproces.

Start je inschrijving

Vragen over de inschrijvingsprocedure? 

Ontdek handige tips, een stap-voor-stap gids om je in te schrijven en vind een antwoord op de meestgestelde vragen.