logo

For English, click here

Na een succesvolle eerste editie van de Brussels Universities Cyclocross organiseert Golazo Sports op zondag 5 januari opnieuw een cyclocross op de terreinen van de VUB en ULB. Tussen de talrijke aula's en op het mooie groen van de VUB en ULB strijden tal van topsporters terug om de eerste plek op het podium. Wie volgt Mathieu Van Der Poel op? Ontdek het samen met ons.

De Brussels Universities Cyclocross is een van de manches van de DVV Verzekeringen Trofee. Na de vele positieve reacties van renners en publiek, keren ze graag terug naar de campus om er een spectaculair parcours uit te tekenen en gebruik te maken van de talrijke hellingen en grasstroken die de universiteit rijk is. Kom supporteren voor jouw favoriete veldrijder of gewoon genieten van een fantastisch spektakel op de campus. Net zoals vorig jaar krijgen VUB'ers en ULB'ers gratis toegang (na registratie)! 

Graag nodigen we dan ook onze VUB-community uit om massaal naar de campus af te zakken en dit unieke event mee kleur te geven.

Want de VUB heeft een lange geschiedenis met sport en topsport. Als universiteit met het eerste topsportbeleid voor studenten waren we pioniers. Niet voor niets werd er in de loop der jaren dan ook zwaar geïnvesteerd in de topsportvoorzieningen en -ondersteuning die we vandaag kennen. En dat reikt verder dan enkel de faculteit LK. Van sporteconomen over psychologen, die voor een betere mentale weerbaarheid zorgen, tot ingenieurs. Achter vele deuren van de VUB wordt er meegewerkt aan topsport, topsportbeleid, topprestaties en topmateriaal om de ultieme prestatie neer te zetten. Zo werkt het Olympische Team NL bijvoorbeeld niet voor niets samen met onze sportpsycholoog Paul Wylleman.

Zit je met vragen over deze activiteit? Kijk dan eens of je het antwoord vindt op bij "toegankelijkheid campus" of stuur ons een mail. Tussen 24 december en 2 januari worden deze mails niet beantwoord vanwege de wintervakantie.

For English, click here

De Brussels Universities Cyclocross is de voorlaatste manche van het regelmatigheidscriterium DVV Verzekeringen Trofee en wordt gereden op zondag 5 januari.

Hieronder vermelden we alle praktische informatie voor VUB-bezoekers aan de Brussels Universities Cyclocross. Ben je een deelnemer? Gelieve contact op te nemen met organisator Golazo Sports. 

Waar:

Vrije Universiteit Brussel
Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
Pleinlaan 2
1050 Brussel

 

Opgelet: de verkeerssituatie rondom de campus wordt aangepast n.a.v. dit evenement. Bovendien is het niet mogelijk om te parkeren op de campus. Kom bij voorkeur met het openbaar vervoer. Alle praktische informatie over mobiliteit vind je op de officiële website van de Brussels Universities Cyclocross

Wanneer:

Zondag 5 januari 2020

Parcours:

Ontdek hier het parcours van de tweede editie van de Brussels Universities Cyclocross:

Programma:

Onder voorbehoud van wijzigingen:

 • 10.00 uur - Juniores Dames
 • 10.45 uur - Juniores Heren
 • 11.50 uur - Beloften U23
 • 13.45 uur - Elite Vrouwen
 • 15.00 uur - Elite Mannen

De inkomposten openen vanaf 9.30 uur. De deuren sluiten om 19 uur.

Na de prijsuitreiking van de elite mannen vindt er vanaf 17u een afterparty plaats in 't Complex - meer info hieronder. 

VUB'ers gratis toegang

Dankzij organisator Golazo Sports en DVV verzekeringen krijgen  VUB- en ULB- studenten, personeelsledenen en alumni gratis toegang tot het terrein. We vragen wel om online te registreren via het webformulierDit is verplicht. 

OPGELET:

 • Een bewijs van je VUB- of ULB-lidmaatschap is verplicht (personeelskaart, studentenkaart, alumnipas, lidkaart U.A.E.).
 • Personeel en studenten krijgen op vertoon van hun studenten- of personeelskaart een gratis ticket aan onze onthaalbalie.
 • Alumni moeten er hun alumnipas tonen. Vraag deze tijdig aan! ULB-alumni krijgen gratis toegang op vertoon van hun lidkaart van de Union des Anciens Etudiants (U.A.E.)
 • De gratis toegang telt enkel voor de VUB'er of ULB'er in kwestie en niet voor vrienden of familieleden. Zij kunnen in (online) voorverkoop of aan de kassa een ticket kopen (11/12€)

De gratis tickets kunnen enkel de dag van de cross opgepikt worden aan ons onthaalpunt in 't Complex, gebouw L. Daar kan je vanaf 10u00 tot 15u30 terecht. Voor de eerste 1.000 VUB'ers die hun ticket komen oppikken hebben we ook nog een uniek en warm VUB-gadget klaarliggen.

Prijs:

Een ticket voor de cross kost 11 euro in online voorverkoop of 12 euro aan de kassa op de dag van het evenement. Toegang is gratis voor kinderen onder de twaalf jaar.  

Er zijn tevens VIP tickets beschikbaar via de website

VUB-onthaalpunt:

VUB’er op de cross? Meld je eerst aan op het VUB-onthaalpunt in 't Complex! 

Op vertoon van je VUB-lidmaatschap ontvang je er je gratis toegangsticket voor de cross en enkele andere toffe extra's. De eerste 1.000 VUB’ers kunnen er ook een uniek VUB-gadget komen oppikken.

't Complex bevindt zich in gebouw L, naast het VUB-zwembad, zoals aangeduid op ons campusplan. De Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus van de VUB is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Toegang tot de campus is alleen te voet mogelijk. Gebruik bij voorkeur ingang 9 (Generaal Jacqueslaan, bvb. indien je via Etterbeek Station of de tramhalte 'VUB' toekomt) of ingang 8 (Triomflaan, bvb. indien je via metrostation Pétillon toekomt).

Afterparty

Dit jaar geeft OSB, de Oudstudentenbond van de VUB, je de kans achteraf nog wat na te genieten tijdens de OSB Cyclocross Afterparty. Aanvang om 17u met gratis vat in 't Complex, dezelfde locatie als het VUB onthaalpunt dus. 

Voor de hongerigen zal er spaghetti bolo/veggie aangeboden worden aan democratische prijzen (€5 als je vooraf reserveert via info@osb.be, €8 ter plaatse). Ten slotte zal DJ Luigi van de partij zijn om ons te voorzien van muzikale vibes en beats. 

Vragen?

Zit je toch nog met vragen? Kijk dan eens of je het antwoord vindt op de pagina "toegankelijkheid campus" of stuur ons een mail.

Tussen 24 december en 2 januari worden deze mails niet beantwoord vanwege de vakantie.

For English, click here

Een groot evenement op de campus betekent uiteraard heel wat voorbereiding en helaas ook onvermijdelijk enige overlast. Om dit overzichtelijk te houden hebben we hieronder een oplijsting gemaakt van de geplande voorbereidingen en gevolgen. Zo kan iedereen tijdig de nodige maatregelen treffen om zo weinig mogelijk overlast te ondervinden.

 • De opbouw start op woensdag 26/12/2019. De afbraak wordt ten laatste op vrijdag 10/1/2020 beëindigd. Tijdens de opbouw- en afbraakperiode zal er meer logistieke activiteit zijn op de campus dan gewoonlijk. Daarom wordt bovengronds parkeren op verschillende plaatsen verboden. Ook (beperkte) geluidsoverlast omwille van leveringen en opbouw/afbraak van het parcours is mogelijk tijdens deze periode. De werkzaamheden vinden doorgaans plaats tussen 9u en 18u. Op bepaalde dagen zal er niet gewerkt worden, deze zullen na bevestiging hier aangekondigd worden. 
 • De grootste overlast wordt verwacht op zaterdag en zondag 4 en 5 januari 2020. 
  Op die momenten is de campus voor een groot deel afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en wordt het evenement volop opgebouwd. 
 • Op zondag 5 januari, de dag van de veldrit, is de publiekszone van het evenement niet toegankelijk zonder ticket. Dat geldt ook voor de gebouwen binnen de publiekszone. Ook de Pleinlaan wordt afgesloten voor alle verkeer. Er wordt dus verkeershinder verwacht. Op de campus is geluidsoverlast te voorzien. 

 

De richtdata hieronder zijn gebaseerd op de werkzaamheden vorige editie, en kunnen dus nog wijzigen. Ze geven wel een idee van wat waar ongeveer te verwachten is. 

 • 17 – 18 – 19/12 en 24/12: Levering materialen aan logistieke zone rectoraatsgebouw
 • 26 t.e.m. 27/12: Opbouw parcours en plaatsing Herashekken rondom publiekszone. Te verwachten overlast: Rondrijden heftrucks, quads, GATOR voertuigen; Opbouw parcours d.m.v. paaltjes in de bermen langs Pleinlaan en grens met ULB; Beperkte geluidsoverlast.
 • 28 t.e.m. 1 januari: geen opbouw-activiteiten (onder voorbehoud)
 • 2 januari t.e.m. 4 januari: Aankomst cateringwagens, plaatsen van camera-stellingen voor live-uitzending; Rondrijden heftrucks, quads, GATOR voertuigen; Beperkte geluidsoverlast.
 • 5 januari: dag van het evenement. Vanaf 8u muziek en live-commentaren op de wedstrijd. Geluid- en verkeersoverlast te voorzien. Vermijd met de wagen te komen. Pleinlaan afgesloten, publieksparking wordt voorzien in Ter Kamerenbos of op ULB Solbosch, met shuttle naar de VUB-campus (te bevestigen door de organisator). 
 • 6, 7, 8 januari: Afbraak - Rondrijden heftrucks, quads, GATOR voertuigen, afbraak stellingen televisie, beperkte geluidsoverlast.

 

Rood: niet-overdekt parkeren verboden van 24/12 t.e.m. 10/1. Gelieve je wagen in de overdekte parkings te plaatsen. Paars: parkeren verboden op 4 en 5/1, behalve op de hiernaast beschreven parkings.

Verkeer, parkeren en toegang tot de campus met de wagen:

 • Van maandag 23/12 tot en met donderdag 09/1:

Er geldt een verbod om niet-overdekt te parkeren op de campus behalve op de parkingzones naast gebouwen L, K en Z. Parkeer je wagen binnen in de garages! Wie foutief parkeert wordt weggetakeld. Op zaterdag 4 en zondag 5 januari is alle niet-overdekt parkeren verboden, is de campus grotendeels autovrij en worden de meeste parkings ingezet voor de organisatie van de cross.  Hieronder meer informatie.  

 • Op zaterdag 4 en zondag 5 januari:

Er is geen in- of uitrit mogelijk uit parkings onder gebouwen C, D, E, F, G en Q en het Braemgebouw (gebouw M, rectoraatsgebouw) mogelijk op 4 en 5 januari. We vragen om je wagen ten laatste op vrijdag 3/1 weg te halen uit deze parkings.

Parking C+1, met toegang langs de achterzijde van gebouw C, wordt niet gebruikt door de organisatie. Wens je je wagen op de campus te laten staan verzoeken we je de wagen uiterlijk op vrijdag 3 januari te plaatsen in parking C+1. De inrit tot de parking ligt temidden van het parcours, in- en uitrit is ook hier niet mogelijk op 4 en 5 januari. 

We raden je af om met de wagen naar de campus te komen. Het is aangewezen het openbaar vervoer te gebruiken.

Wie omwille van redenen gerelateerd aan werk of studie toch een parkeerplaats nodig heeft op 4 of 5 januari neemt best contact op via cyclocross@vub.be. Er zijn beperkte mogelijkheden, in overleg af te spreken.  

 • Op 5 januari:

De Pleinlaan wordt afgesloten voor alle verkeer en er wordt verkeershinder verwacht rondom de campus. We raden aan om niet met de wagen naar de campus te komen, maar te kiezen voor het openbaar vervoer.  

Publieksparking wordt voorzien door de organisatoren van de cyclocross. Meer informatie op de website www.universitiescyclocross.brussels.

Toegang tot en parkeren op de campus is niet mogelijk, behalve

 • Op parking gebouw L via toegang 8 (zijde Triomflaan), voor zover plaats beschikbaar is en mits aanvraag van de parkingkaart "Sportdienst" via de Sportdienst of via cyclocross@vub.be
 • In de parking onder gebouw XY, via toegang 6 (zijde Triomflaan), voor zover plaats beschikbaar is.
 • Medewerkers aan het evenement worden persoonlijk op de hoogte gebracht van parkeermogelijkheden.
 • Mits aanvraag op uiterlijk 16 december 2019 omwille van redenen gerelateerd aan werk of studies. Wend je tot het Cyclocross projectteam van de VUB, bereikbaar per mail.

In elk geval raden we af om met de wagen naar de campus te komen. Het is aangewezen het openbaar vervoer te gebruiken

Leveringen:

 • Leveringen op de campus op zondag 5 januari zijn niet mogelijk.
 • Leveringen op zaterdag 4 januari zijn ten stelligste afgeraden en enkel mogelijk indien hoogdringend omwille van dienstnoodwendigheden. Neem contact op met het projectteam om indien nodig een oplossing te zoeken.
 • Op andere momenten is er voor leveringen geen of beperkte hinder te voorzien vanwege dit evenement.

Toegang tot de campus te voet:

Tot en met 4 januari en vanaf 6 januari is de volledige campus te voet toegankelijk en zijn alle gebouwen bereikbaar (en geopend naargelang de geldende openingsuren).

Op 5 januari is de publiekszone van het evenement alleen toegankelijk voor toeschouwers en medewerkers van het evenement. Deze zone wordt afgesloten met heras-hekkens. De toegang is tot het cyclocrossterrein is betalend. Meer informatie over aankoop van tickets, prijzen en gratis tickets voor VUB'ers in het tabblad “praktisch” en het tabblad "gratis tickets"

Gezien de zijde van de Pleinlaan op 5 januari afgesloten is, kan toegang tot de rest van de campus (buiten de publiekszone) op dat moment plaatsvinden via de ingangen aan de kant van de Generaal Jacqueslaan en de Triomflaan. 

Toegang tot de gebouwen:

De gebouwen van de VUB zijn tijdens de wintervakantie en vanaf 6 januari geopend volgens de normaal geldende openingsuren of vakantieregeling.
Op zondag 5 januari zijn de gebouwen die binnen de publiekszone vallen niet toegankelijk. Het betreft de volgende gebouwen:

 • Braemgebouw (gebouw M, rectoraatsgebouw)
 • Gebouw R (restaurant, cafetaria, lounge)
 • Gebouwen B, C, D, E, F, G, Q

In uitzonderlijke gevallen kunnen personeelsleden, studenten of leveranciers toegang krijgen tot bovenstaande gebouwen op zondag 5 januari, bijvoorbeeld in het kader van hun academische werkzaamheden.

Dit kan enkel omwille van dienstnoodwendigheden en moet vooraf aangevraagd worden. Gelieve vóór maandag 16 december 2019 per mail contact op te nemen met het projectteam.

Toegang tot de studentenkamers:

 • Op de campus:

De XY-studentenkamers op de campus blijven op elk moment toegankelijk. Er is geen geluidsoverlast voorzien tijdens de opbouw- en afbouwwerken. Tijdens het evenement op 5 januari kan zeer beperkte geluidsoverlast plaatsvinden. 

Rustig studeren kan steeds op de massablok-locaties. Op 4 en 5 januari wordt er een alternatieve studieruimte geopend, ter vervanging van de locaties temidden van het evenement. 

 • U-residence:

De kamers van de U-residence blijven steeds bereikbaar via de Generaal Jacqueslaan. Beperkte geluidsoverlast in de aanloop naar het evenement, en in het bijzonder op 4 en 5 januari, is mogelijk. 

Toegang tot de sportinfrastructuur: 

De sportinfrastructuur blijft gedurende de hele opbouw-, afbraak- en eventperiode toegankelijk. We vragen je bij voorkeur te niet met de wagen te komen.

De parking van gebouw L/sportcomplex valt op zondag 5 januari binnen een gecontroleerde parkeerzone. Een parkingkaart "Sportdienst" voor toegang via Ingang 8 (zijde Triomflaan) kan aangevraagd worden via de Sportdienst of via cyclocross@vub.be

Toegang tot de kringlokalen:

Op zondag 5 januari zijn de gebouwen die binnen de publiekszone vallen niet toegankelijk.
Het betreft de volgende gebouwen:

 • Braemgebouw (gebouw M, rectoraatsgebouw)
 • Gebouw R (restaurant, cafetaria, lounge)
 • Gebouwen B, C, D, E, F, G, Q

Dit betekent dus dat ook veschillende kringlokalen die dag niet bereikbaar zijn zonder een toegangsticket tot de cross. 

Wat met de schade aan het gras?

Een veldcross heeft, afhankelijk van het weer, uiteraard ook een impact op het gras waarop gefietst wordt. Omdat de VUB ook fan is van het groene karakter van de campus, is er afgesproken dat het gras zo snel mogelijk na de cross hersteld wordt. Het plan is om de kapotte zones zo snel mogelijk na de opruim en ten laatste tegen de start van het tweede semester te herstellen. Mocht het weer dat tegen die termijn niet toelaten (wegens extreme regenval of vrieskou), worden deze werkzaamheden ingepland van zodra mogelijk. Het spreekt voor zich dat de schade tijdelijk is: geen enkele boom moet wijken voor dit evenement – de crossers slalommen er gewoon tussendoor.  

 

For English, click here

Bij sport wordt vaak nogal snel louter en alleen aan de fysieke prestatie gedacht. Maar sport, dat is ook zoveel meer.

Om topprestaties te leveren heb je niet enkel op puur sportief vlak topsportbegeleiding nodig. Topsport vraagt ook om beleidsmakers, diëtisten, psychologen, economen, ingenieurs, laboranten, etc. Ook aan de Vrije Universiteit Brussel hebben we tal van professoren die zich op deze materie storten. Hieronder alvast een overzicht.  

Sportgeneeskunde

De sportcardiologie en de behandeling van overbelastingsletsels zijn twee belangrijke, maar zeer uiteenlopende domeinen binnen de sportgeneeskunde. In de sportcardiologie spoort men vooral mogelijke onderliggende hartaandoeningen op, die tijdens en na het sporten voor klachten zorgen (of kunnen zorgen).

Sporten is en blijft een zeer gezonde bezigheid, maar gaat soms gepaard met pijnklachten  ter hoogte van de knie, de schouder, de achillespees, de lage rug, etc. Vaak is dit te wijten aan herhaaldelijke verkeerde belasting tijdens het sporten, die resulteert in chronische overbelastingletsels.

Dr. Frank Pauwels werkt als klinisch staflid sportgeneeskunde nauw samen met de afdelingen cardiologie en Hearth Rhythm Management Centre voor de hartgerelateerde aandoeningen en met de afdelingen radiologie, isotopen, orthopedie en kinesitherapie voor de chronische overbelastingblessures.

Dr. Frank Pauwels         
Sportcardiologie
T: +32 2 477 60 09
E: frank.pauwels@uzbrussel.be

Luk Buyse                        
Sportgeneeskunde, diabetes, sport
T: +32 2 629 22 22
E: Luk.Buyse@vub.be

Guido Van Gent             
Sportarts, voorbereiding marathon
T: 32 477 69 35 29
E: guido.van.gent@vub.be

Sportrecht

Johnny Maeschalck      
Sportrecht, doping, contracten
Publicaties als “Sportrecht in Beweging”, “Sportcodex”, “Sportrechtspraak” en voor atleten: “Je rechten als sportbeoefenaar”
T: +32 2 629 27 28
E: Johnny.Maeschalck@vub.ac.be          

Kinesitherapie

Peter Vaes                   
Spier- en gewrichtsaandoeningen, revalidatiegeneeskunde, kinesitherapie, kraken, rug- en nekklachten, chronische pijn
E: pvaes@vub.ac.be      

Sport - psychische beleving

Paul Wylleman              
Sportpsycholoog, werkt oa voor Nederlands Olympisch Comité
M: +32 478 92 84 94
T: +31 6 1244 06 02
E: Paul.wylleman@vub.be

Sport - fysieke beleving

Romain Meeusen          
Topsporttraining, uithoudingsvermogen
M: +32 476 40 31 17
T: +32 2 629 27 32
E: romain.meeusen@vub.be

Sport en voeding

Peter Clarys                     
Voeding en topsport
M: +32 472 60 63 07
E: peter.clarys@vub.be

Topsport en maatschappij

Veerle De Bosscher       
Medaillespiegels, houding van bevolking tegenover topsport, sportmanagement, topsportstatuut
Sport and Society Research Group (SASO)
M: +32 486 52 60 60        
E: veerle.de.bosscher@vub.ac.be

Jens De Rycke                 
PhD Sport en ethiek – elitesporters als voorbeeldfunctie voor jongeren maatschappij en sport
SASO, Sport and Society onderzoeksgroep aan de VUB
M : +32 479 51 51 43
E: jens.de.rycke@vub.be

Marc Theeboom            
Jeugd en sport, sportbeleid, maatschappij en sport
M: +32 477 26 18 84
E: marc.theebom@vub.be

Bas De Geus
Fietsen in de stad
T: +32 2 629 27 54
E: bas.de.geus@vub.be

Inge Derom
Sociale stratificatie, supporters
T: +32 2 629 27 70
E: inge.derom@vub.be

Sport en economie

Bruno Heyndels
Micro-economie economische analyse van sport cultuur politiek
M: +32 478 25 62 81
E: bruno.heyndels@vub.be

Jos Verschueren             
Director Sport Management and Sport Business Department of Movement and founder of the Sport Management Knowledge Centre and International Football Business Institute (www.ifbi.brussels)
Sportmanagement
M: +32 477 39 12 32
E: jos.verschueren@vub.be

Marc Van den Bossche
Sportfilosoof, sportcultuur
T: +32 2 629 13 83
E: marc.van.den.bossche@vub.be

Sportmaterialen – fietssport

Iris De Graeve                 
Corrosie van materialen
T: +32-2-629 34 82
E: idgraeve@vub.be

Hubert Rahier
Non-traditional cements, electrospun nanofibers, hybrid materials, production of nanoparticles, self healing of polymers and concrete
T: +32 2 629 32 82
E: hrahier@vub.be  

Danny Van Hemelrijck 
Mechanica van materialen-vloeistoffen-constructies, materiaalkunde, spanningsanalyse
T:  +32 2 629 29 29
E: Danny.Van.Hemelrijck@vub.be

Jan Wastiels
Vubonite, mechanica van materialen
T: +32-2-6292961
E: Jan.Wastiels@vub.be

Gratis toegang voor VUB'ers

For English, click here

Dankzij organisator Golazo Sports en DVV verzekeringen krijgen  VUB- en ULB- studenten, personeelsledenen en alumni gratis toegang tot het terrein. We vragen wel om online te registreren via het webformulierDit is verplicht. 

OPGELET:

 • Een bewijs van je VUB- of ULB-lidmaatschap is verplicht 
 • Personeel en studenten krijgen op vertoon van hun studenten- of personeelskaart een gratis ticket aan onze onthaalbalie.
 • Alumni moeten er hun alumnipas tonen. Vraag deze tijdig aan! ULB-alumni krijgen gratis toegang op vertoon van hun lidkaart van de Union des Anciens Etudiants (U.A.E.)
 • Ook oud-personeelsleden die lid zijn van de VUB Vriendenkring kunnen zich aanmelden voor een gratis ticket. Dit wordt gecontroleerd op basis van de ledenlijst. 
 • De gratis toegang telt enkel voor de VUB'er in kwestie en niet voor vrienden of familieleden. Zij kunnen in voorverkoop een ticket bestellen of een kaartje aan de kassa kopen.

De gratis tickets kunnen enkel op zondag 5 januari, de dag van de cross opgepikt worden aan ons onthaalpunt in 't Complex. Daar kan je vanaf 10u00 tot 15u30 terecht. Voor de eerste 1.000 VUB'ers die hun ticket komen oppikken hebben we ook nog een uniek en warm VUB-gadget klaarliggen.

't Complex bevindt zich in gebouw L, naast het VUB-zwembad, zoals aangeduid op ons campusplan. De Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus van de VUB is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Toegang tot de campus is alleen te voet mogelijk. Gebruik bij voorkeur ingang 9 (Generaal Jacqueslaan, bvb. indien je via Etterbeek Station of de tramhalte 'VUB' toekomt) of ingang 8 (Triomflaan, bvb. indien je via metrostation Pétillon toekomt).

Na de Brussels Universities Cyclocross kan je in 't Complex ook terecht voor de OSB Cyclocross Afterparty. Aanvang om 17u met gratis vat. Voor de hongerigen zal er spaghetti bolo/veggie aangeboden worden aan democratische prijzen (€5 als je vooraf reserveert via info@osb.be, €8 ter plaatse). Ten slotte zal DJ Luigi van de partij zijn om ons te voorzien van muzikale vibes en beats. 

Waar kunnen we rustig blokken?

For English, click here.

Omdat er tijdens de Brussels Universities Cyclocross enige geluidshinder verwacht wordt bij de massablokruimtes op de campus, zullen de studieruimtes waar overlast voorzien wordt niet geopend worden op zondag 5 januari 2020. Daarom zorgt de VUB op 4 en 5 januari opnieuw voor een extra bloklocatie. in het het ‘Huis van het Hout’ opengezet. Hiermee creëren we 500 rustige blokplaatsen die de verloren ruimte van dat weekend opvangen, op wandelafstand van de VUB. Vorig jaar waren er nog enige issues met de wifi, dit jaar zorgen we dat die helemaal van de baan zijn. Op zondag wordt er bovendien een lekker ontbijt voorzien voor de blokkende studenten. 

Blokruimtes tijdens het Cyclocross-weekend: 

 • Huis van het Hout
  • Op 4 en 5 januari 2020
  • Van 9 u tot 23 u
  • Vrijwilligerslaan 2, Oudergem (vlakbij de VUB-koten in de Schoofslaan)
    
 • Studiebegeleiding:
  • Op 4 januari 2020
  • Van 9 u tot 23 u 
  • Gebouw F op de campus
    
 • Centrale Bibliotheek
  • Op 4 januari 2020
  • Van 10 u tot 16 u
 • Gebouw X4 
  • Op 4 en 5 januari 2020
  • Van 9 u tot 23 u
 • U-residence
  • Op 4 en 5 januari 2020
  • Van 9 u tot 23 u

Voor een volledig overzicht van alle bloklocaties en openingsuren kan je in de loop van november terecht op www.student.vub.be .