logo

Geef les met Teach for Belgium en strijd zo mee tegen sociale ongelijkheid in het onderwijssysteem! 

Ben jij iemand met een sterk universitair profiel? Droom je van een job als leerkracht voor de vakken wiskunde, wetenschappen of technologie? Zou je bovendien graag de ongelijkheid in het onderwijssysteem aanvechten? Dan is Teach for Belgium iets voor jou! 

De sociaaleconomische afkomst van een leerling in België heeft vandaag de dag nog steeds een te grote impact op zijn of haar schoolloopbaan. De kloof tussen de hoogpresterende en laagpresterende groep door hun sociale achtergrond is nog te groot. De VUB wil dat probleem aanpakken via het project Teach for Belgium, dat sterke leerkrachten inzet in secundaire scholen. Werken voor Teach for Belgium staat dus gelijk aan een grote sociale impact en bovendien een zeer afwisselende job! 

Teach for Belgium selecteert, traint en ondersteunt gemotiveerde mensen die een positieve impact willen hebben op de samenleving. Als sterke VUB’er met een voorliefde voor wiskunde, wetenschappen of technologie pas jij dan ook perfect in dat rijtje! Het project leidt je over een periode van 2 jaar op tot een gepassioneerde en ondersteunende leerkracht die ervoor zorgt dat alle studenten toegang krijgen tot kwaliteitsonderwijs. De start van het traject vindt plaats in de zomer. In die periode kan je rekenen op trainingsweekends rond lesgeven, leidingvaardigheden, opvolgen van leerlingen en een persoonlijke tutor die je in je traject begeleidt. Daarnaast bevorder je de samenwerking met alle spelers in het onderwijssysteem. Dat is een belangrijke invloed om het systeem in de positieve richting te laten evolueren. Bovendien krijg je als alumnus of alumnus van Teach for Belgium de garantie op 2 jaar jobzekerheid. Redenen genoeg dus om je in te schrijven! Doe mee met het traject en bestrijd mee de onderwijsongelijkheid!   

Wil je je engageren voor dit project?

Doe mee!
Projectleider
Klaartje Volders

E-mail:
klaartje.volders@TeachForBelgium.be

Wil je meer weten over dit project?

Bezoek de website

VACATURE  

Je bent… 

 • In het bezit van een diploma (ten minste voor het einde van het lopende academiejaar), afgeleverd door een instelling van de Federatie Wallonië-Brussel of van de Vlaamse Gemeenschap of in het bezit van een gelijkaardig diploma dat erkend wordt door de FWB/ Vlaamse gemeenschap 
 • Een enthousiaste VUB’er die je passie voor wiskunde, wetenschappen of technologie wil doorgeven 
   

Je hebt… 

 • Een goede kennis van het Engels en Nederlands 
   

What’s in it for you? 

 • Je draagt bij aan de sociaal economische gelijkheid op vlakl van onderwijs 
 • Je ontwikkelt je leiderschapsvaardigheden 
 • Sociaal engagement 
   

Wil je je engageren voor dit project?

Doe mee!
Projectleider:
Klaartje Volders

E-mail:
klaartje.volders@TeachForBelgium.be

Wil je meer weten over dit project?

Bezoek de website