logo

Ga de battle aan en zorg voor Green Impact

Zesde editie Green Impact gaat van start op VUB-campus

Nu er bij de meeste VUB-diensten en faculteiten weer een aantal dagen per week on campus gewerkt wordt, kan het Green Impact-project heropleven! Dat project heeft als doel om duurzaamheid te integreren in de werkomgeving van de VUB. Op 20 oktober zijn alle personeelsleden tussen 12u en 13u welkom in de Lounge om kennis te maken met het concept.

Green Impact is een uitgebreid actieplan om duurzaamheid te integreren in de verschillende VUB-teams, -afdelingen en eigenlijk de volledige universiteit. Een online toolkit bundelt meer dan 140 concrete acties op weg naar meer duurzaamheid, opgedeeld per thema: mobiliteit, energie en water, voeding, materiaalstromen, sociale thema’s en onderwijs en onderzoek. Sinds vorig jaar bevat elk thema ook een aantal work-from-home actions om ook de werkomgeving thuis te verduurzamen.

Klaar voor de groene strijd?

Samen met collega’s vorm je een vriendschappelijke competitie om duurzaamheid maximaal te integreren. Elke actie die volbracht is levert punten op en elk Green Impact team kan online zijn score raadplegen. Deze punten leveren op het einde van het academiejaar, na een evaluatie door VUB-studenten getraind door Students Organising for Sustainability (SOS), een bronzen, zilveren, gouden of platinum award op.

Je legt met je team je eigen accenten in de acties die je onderneemt. Zo maakte HYDR vorig jaar een infographic over de voordelen van kraantjeswater tegenover flessenwater, CHIS zette in op het recycleren van onder andere oude gsm’s, bij CAVA werden veganistische recepten en koekjes gedeeld, en de Medische Bibliotheek verminderde haar papierverbruik sterk door meer in de cloud te werken.

Wil je zelf deelnemen?

Op 20 oktober doet het GreenTeam alles uit de doeken over de zesde editie van dit ambitieuze project.

het GreenTeam via greenteam@vub.be. In deze YouTube-reeks vind je een aantal video’s die het project uitleggen.

Wil je je engageren voor dit project?

Ik doe mee
GREEN TEAM
CAMPUS ETTERBEEK - LOKAAL E.2.08

E-mail:
greenteam@vub.be

Telefoonnummer
02 629 22 77

Wil je meer weten over het Greenteam?

Bekijk de website