logo

AI for the common good

 

Ben je gefascineerd door AI? Wil je technologie ten dienste van de maatschappij benaderen? Wil je bovendien bijdragen in de creatie van een AI-infrastructuur in heel Europa? Dan is AI for the COMMON GOOD iets voor jou! 

 

Het AI Experience Center is een innovatiehub gevestigd in Brussel. Het bureau wordt ondersteund door de Belgische AI-gemeenschap, de VUB en de ULB. Het center draagt bij aan de creatie van een AI-infrastructuur in heel Europa, die de Europese waarden en normen vertegenwoordigt. De nadruk ligt op het aanbod van kennis die niet alleen innovatief is, maar ook de ethische implicaties van technologie begrijpt. In maart lanceert het AI Experience Center een onafhankelijk centrum om een nog grotere maatschappelijke en economische impact te creëren. 

Je komt dankzij dit project in een zeer invloedrijk onderzoeksteam terecht. Zo werken meer dan 300 onderzoekers verdeeld over 10 onderzoeksgroepen aan de volgende drie thema’s: AI research and innovation HB, AI en society think thank (pulic opinion) en AI test and experience lab. Binnen die drie pilaren werk je bovendien nog rond 5 subthema’s: gezondheid en welzijn, energie, media en democratie, de publieke sector en administratie. Het spreekt voor zich dat je dankzij die thema’s via AI een belangrijke invloed op de maatschappij uitoefent. 
Concreet werk je mee aan nieuwe projecten binnen de AI4CG. Daarbij denk je bijvoorbeeld na over een transparant en fair algoritme voor schooltoewijzing en over de publieke deliberatie rond AI voor Brussel, waarbij de bewoners betrokken zijn. Daarnaast bied je ondersteuning aan bestaande VUB- en ULB-projecten bij het toepassen van AI. Een voorbeeld daarvan is het Data Buzz project rond digitale literatuur. Ten laatste help je met partnerprojecten. Een voorbeeld van zo’n project is AI against sexual violences. Al die projecten leggen het belang van AI voor onze universiteit, Brussel en zelfs Europa bloot. Twijfel daarom zeker niet en doe mee aan het AI for the common good-project!

Wil je je engageren voor dit project?

Doe mee!
Verantwoordelijke project:
Hans de Cank en Carl Maria Morch

E-mail:
hans.de.canck@vub.be

Wil je meer weten over dit project?

Check hun website

VACATURE  

Jij bent...

  • Een VUB’er die gepassioneerd is door AI
  • Vrij vanaf maart

Jij hebt...

  • Zeer goede samenwerkingsvaardigheden
  • Expertise over AI
  • Zin om een verschil te maken met behulp van AI 

     

What's in it for you?

  • Je wordt ondersteund door een infrastructuur van wereldklasse die een ruimte creëert waar vragen worden beantwoord door expertise
  • Je denkt mee over een AI-beleid 
  • De projectideëen pitchen staat gelijk aan meebouwen aan de toekomst

Wil je je engageren voor dit project?

Doe mee!
Verantwoordelijke project:
Hans de Cank en Carl Maria Morch

E-mail:
hans.de.canck@vub.be

Wil je meer weten over dit project?

Check hun website!