Toelating & inschrijven

De VUB is toegankelijk voor een breed publiek. Toch gelden er per opleiding voorwaarden waaraan je moet voldoen om met die opleiding te kunnen starten. Op deze pagina achterhaal je wat de toelatingsvoorwaarden zijn voor de masteropleiding Fotonica. Ook sommen we de stappen op die je moet doorlopen om je in te schrijven.

Toelatingsvoorwaarden

Welk diploma is vereist?

Met een bachelor of master in de Elektronica en Informatietechnologie heb je meteen toegang tot de master Fotonica.

Heb je een bachelor of master in Architectuur, Fysica, Chemie, Biochemie en Biotechnologie, Elektronica ā€“Ā ICT, Ingenieurswetenschappen of KMS Polytechnische Afdeling? Ook dan kan je je inschrijven, als je het voorbereidingsprogramma van 30 studiepunten volgt.

Welke toegangsproeven moet ik afleggen?

Om te kunnen starten aan de opleiding hoef je geen toegangsproeven af te leggen.

Zijn er taalvoorwaarden?

Deze opleiding wordt in het Nederlands onderwezen, en daarom is het belangrijk dat je deze taal goed beheerst. Is Nederlands niet je moedertaal, dan bekijk je best de Nederlandse taalvoorwaarden die gelden voor deze opleiding.

Taalvoorwaarden Nederlands

Zijn er nog andere voorwaarden?

Neen, er zijn geen andere voorwaarden waar je rekening mee moet houden om aan de opleiding Fotonica te starten.

Schrijf je in!

Wil je je inschrijven aan de VUB? Een goed idee: onze universiteit behoort tot de top in Belgiƫ en ver daarbuiten. We helpen je graag zo vlot mogelijk door de verschillende stappen van het inschrijvingsproces.

Alles over het inschrijvingsproces

Vragen over de inschrijvingsprocedure? Geen paniek, we hebbenĀ handige tips voor je inschrijving, een stap-voor-stap gids doorheen de aanmeldingsprocedure en een antwoord op de meestgestelde vragen.

Hulp tijdens je aanmelding en inschrijving

Bereid je voor

Om deze opleiding te volgen moet je voldoende achtergrond hebben in wiskunde, natuurkunde en ingenieursvaardigheden. Voor je deze opleiding volgt, kan je zelfstandig enkele basiscursussen doornemen. Daarvoor bieden we je een deel van het cursusmateriaal uit het eerste semester aan.

Ā  Ā Test je kennisĀ  Ā  Ā Ā Andere voorbereidingsactiviteiten

Een universitaire studie betekentĀ ook vooral je studiemethode aanpassen, want je krijgt veel meer leerstof en je moet je studiewerk zelfstandiger organiseren. Onze medewerkers vanĀ StudiebegeleidingĀ helpen je om de juiste studiemethode te vinden. Zij bieden onder andere individuele begeleiding, workshops, tips en tricks aan.