Toelatingsvoorwaarden

Welk diploma is vereist?

Bij 'programma' scroll je naar het studieprogramma van jouw keuze en klik je op 'toelatingsvoorwaarden'.  Hier vind je onder meer de diplomavoorwaarden terug.

Wil je instromen met een ander diploma, neem dan contact op met de studietrajectbegeleider van de faculteit om een individueel studietraject te bekomen. Ook met vragen over vrijstellingen en vakkenpakketten kan je hier terecht.Welke toegangsproeven moet ik afleggen?

Om te kunnen starten aan de opleiding, moet je geen toegangsproeven afleggen.Zijn er taalvoorwaarden?

Deze opleiding wordt in het Nederlands onderwezen, en daarom is het belangrijk dat je deze taal goed beheerst. Is Nederlands niet je moedertaal, dan bekijk je best de Nederlandse taalvoorwaarden die gelden voor deze opleiding.

Taalvoorwaarden NederlandsZijn er nog andere voorwaarden?

Neen, er zijn geen andere voorwaarden waar je rekening mee moet houden om aan de opleiding Praktisch Humanisme te starten.

Schrijf je in!

Wil je je inschrijven aan de VUB? We helpen je graag zo vlot mogelijk door de verschillende stappen van het inschrijvingsproces.

Start je inschrijving

Vragen over de inschrijvingsprocedure? 

Ontdek handige tips, een stap-voor-stap gids om je in te schrijven en vind een antwoord op de meestgestelde vragen.

Beurs aanvragen 

Jaarlijks voorziet deMens.nu een aantal beurzen voor haar personeel, consulenten in categoriale diensten, vrijwillige consulenten, medewerkers van de diverse vrijzinnig humanistische lidverenigingen (professioneel of vrijwillig), leerkrachten niet-confessionele zedenleer en geïnteresseerden. Als je in aanmerking komt, kan je hieronder een beurs aanvragen.

>