ReFlex-statuut

Je hebt een functiebeperking, een leerstoornis, een chronische ziekte, je bent je eigen zaak aan het opstarten of je bevindt je in een situatie die studeren minder vanzelfsprekend maakt? Dan kom je in aanmerking voor het ReFlex-statuut.

ReFlex staat voorĀ redelijke flexibiliteit.Ā Hieronder vallen allerlei aanpassingen aan onderwijs- of examenregelingen die nodig zijn om jou als student gelijke kansen te geven in het onderwijs. Meer tijd, tolerantie voor schrijffouten, extra toelichting bij de examenvragen, toelating om niet altijd in de les aanwezig te zijn enzovoort.

Ā 

Wie kan dit aanvragen?

Studenten met een functiebeperking

In deze groep vallen studenten met een coƶrdinatie-, leer-, aandachts-, hyperactiviteits-, autismespectrum- of ticstoornis, een visuele, auditieve of motorische beperking; een chronische medische aandoening of een psychiatrische functiebeperking.

Student-ondernemers

Dit zijn studenten die zelf een onderneming hebben opgestart, of van plan zijn om dat te doen tijdens hun studie. Contacteer eerst start@vub.be om te weten te komen welke ondersteuning je in jouw specifieke geval kan krijgen. Sta je al voldoende ver met je onderneming, dan kan je een ReFlex-statuut aanvragen.

Werkstudenten

Werkstudenten zijn studenten die een vol- of deeltijdse job combineren met een opleiding (specifiek voor werkstudenten).

Studentenvertegenwoordigers

In deze groep vallen studenten met een mandaat als studentenvertegenwoordiger binnen de VUB.

Geen ReFlex: Topsporters
Ā 

Combineer je jouw opleiding met topsport? Dan hoef je de onderstaande procedure niet te volgen, maar neem je contact op met de medewerkers Topsport en Studie viaĀ topsport.studie@vub.be. Samen kunnen jullie duidelijke afspraken maken die je toelaten om je opleiding optimaal af te stemmen op je topsportcarriĆØre.Ā 

Info voor topsporters