Dit naamloze kunstwerk werd in 1980 als eerste openluchtsculptuur op de VUB Main Campus geplaatst. Vandaag genieten we van een universiteitsterrein bezaaid met kunst, maar dit was niet altijd het geval. Het was de Oudstudentenbond (OSB) die op het idee kwam om de campus te verfraaien met kunst. De OSB en haar leden schonken de ongetitelde sculptuur van Dobbels aan de VUB ter ere van de 10de verjaardag van de universiteit. Het werd het begin van de unieke collectie openluchtsculpturen op de campus, die vandaag 14 permanente sculpturen rijk is.

Deze sculptuur symboliseert de groeikracht die voortkomt uit de confrontatie tussen tegengestelden en richt zich op naar de hemel. De harmonieuze volumes creëren bovendien een visueel spel tussen licht en schaduw dat onder invloed van de weersomstandigheden geprojecteerd wordt op de omgeving. Een werk dat je kan blijven bezoeken dus.

Plan je bezoek 

Het Humanistisch Sculpturenpark  is 24/7  toegankelijk en gratis te bezichtigen.

Er is parkeermogelijkheid en het terrein is rolstoeltoegankelijk. 

VUB Main Campus

Pleinlaan 2

1050 Elsene

Informatie bij de sculpturen

Bij elke sculptuur vind je een QR-code die naar een audiofragment verwijst. Open de QR-code met je smartphone en ontdek alle verhalen. Breng een hoofdtelefoon mee voor meer luistercomfort. 

Permanente sculpturen

Tijdelijke sculpturen