logo
SAMEN VEILIG SPORTEN

Beste sporter,

Net als de rest van de wereld wordt Vlaanderen nog steeds bedreigd door een coronavirus dat al duizenden levens heeft gekost. Zonder de maatregelen van de overheid en zonder de inspanningen die we zelf hebben geleverd (en moeten blijven leveren), zouden nog veel meer mensen gestorven zijn. Ook de sport werd aan banden gelegd. En het virus is zeker nog niet uitgedooft... en met de start van het nieuwe academiejaar moeten we dan ook meer dan ooit waakzaam blijven!

Echter sport en beweging zijn heel belangrijk, niet alleen voor onze gezondheid maar ook ons geestelijk en sociaal welzijn. Daarom hebben de verantwoordelijken van de sportsector er ook op aangedrongen mensen geleidelijk weer meer kansen te geven om zich sportief uit te leven. En net daarom heeft VUB Sport - net als de voorbije jaren-  een gevarieerde sportmix uitgewerkt en zijn het zwembad en onze sportinfrastructuur opnieuw toegankelijk voor iedereen, welsiwaar mits het volgen van specieke voorzorgsmaatregelen!

Het allerbelangrijkste hierbij is dat we er SAMEN voor moeten zorgen dat de sportwereld niet de aansteker wordt van een nieuwe Coronapiek. Zolang er geen trefzeker medicijn of vaccin is tegen Covid-19 zullen we dus voorzichtig moeten blijven. Daarom vragen we alle sporters én alle sportbegeleiders om de regels te volgen en niet op zoek te gaan naar achterpoortjes of trucs om die regels te omzeilen.

Hoe je ook sport, het belangrijkste is dat je thuis blijft als je mogelijke Coronasymptomen hebt en dat je voor, tijdens en na het sporten anderhalve meter afstand houdt. Doe dat voor je eigen gezondheid maar ook voor de gezondheid van je medesporters en alle mensen met wie je in contact komt. Sporten is belangrijk maar niet belangrijk genoeg om mensenlevens te riskeren.

LEES DAAROM ZEKER EERST DE ONDERSTAANDE VUB SPORT CORONA MAATREGELEN
#SAMENVEILIGSPORTEN

Corona update - code oranje vanaf 14/10/2020

Lees meer...

Koop hier je VUB sport(knip)kaart of EHB sportsticker online!

Lees meer