logo

GEEF BRUSSEL JOUW PERSONAL TOUCH IN DE OPEN LAB SUMMERSCHOOL

Na een jaar binnenzitten en dagdromen over mooiere tijden lonkt de vrijheid voorzichtig om de hoek. En waar beter die vrijheid vieren dan in onze prachtige hoofdstad! Brussel biedt haar inwoners enorm veel interessante projecten en activiteiten maar kent toch nog veel ruimtes die (nog) niet ten volste benut worden. De OpenLab.brussels Summerschool gaat aan de slag met die open ruimtes en heeft jouw creatieve bijdrage nodig! 

Laat je niet misleiden door het woord ‘summerschool’. Dit project betekent niet dat je urenlang achter te schoolbanken zit weg te kwijnen. Het is een innovatief urban experiment waarbij deelenemers elkaar inspireren en leren samenwerken om aan de stad van de toekomst te bouwen. Je denkt creatief na over het opvullen van Brusselse transitieruimtes met het oog op het voorbereiden van een meer duurzame en inclusieve stad. Het programma bouwt zich langs heel uiteenlopende activiteiten: forum theater, VR-exeriences, chantier collectif, wandelen, bar talks, site-bezoeken, etc.

Wie kan deelnemen?
De zomerschool staat open voor diverse doelgroepen: wetenschappers, kunstenaars, professionals, jongeren, activisten, beleidsmakers, enz. De activiteiten worden georganiseerd in het Engels, Frans en Nederlands. Vertaling wordt voorzien waar nodig.

 

Projectleider
Julie Bertone

E-mail:
info.cerl@vub.be

Wil je meer weten over dit project?

Ga naar de website