Organiseer een geslaagd event

Budget, locatie, communicatie en administratie zijn dé sleutelwoorden om met succes een evenement of project te lanceren. 

Begin alvast met de VUB op de hoogte te brengen van je plannen via onderstaand formulier. Zo weet je zeker dat je de toestemming hebt om iets te organiseren op de door jou gekozen datum en plaats, en krijg je snel ondersteuning bij de praktische uitwerking. 

Vraag toestemming

2022_Audiovisuele assistentie_Evenement_VUB

Benieuwd naar alle evenementen? 

Je vindt ze in de kalender van WeAreVUB. Laat je eigen event in de kalender verschijnen

Volledige kalender

Uitlenen

Als student aan de VUB kan je voor je evenementen of activiteiten materiaal uitlenen of een voertuig huren.

Voertuig huren

Als studentenvereniging aan de VUB kan je bij het VUB-wagenpark een voertuig huren. Je hebt een intern PKC-rekeningnummer nodig. Bij het BSG kan je vragen om het voertuig via hun rekeningnummer te reserveren.

Meer info

Multimedia en logistiek

Bij Infradesk kan je verschillende materialen uitlenen en diensten aanvragen.

  • Multimedia: uitleen en diensten
  • Logistiek: materiaal en diensten
  • Signalisatie

     

Meer info

VGC uitleenloket

De Vlaamse GemeenschapsCommissie biedt heel wat materiaal voor studenten(verenigingen) ter ondersteuning van hun initiatieven: audiovisuele apparatuur, tafels en stoelen en sport- en spel materiaal.  

Meer info

Auteursrechten

Als je een activiteit organiseert waarbij muziek gespeeld wordt, is de kans groot dat je auteursrechten moet betalen. Idem wanneer je voor je affiche een ‘beschermde’ afbeelding gebruikt, of een recente theatertekst. We leggen je hierbij uit wie wat moet betalen. 

Het is de organisator die verantwoordelijk is voor het handelen conform de wetgeving inzake auteursrechten. Omwille van het grote aantal activiteiten zijn er echter jaarcontracten afgesloten met SABAM en de Billijke Vergoeding. Deze gelden onder bepaalde voorwaarden in de

Het blijft echter steeds de verantwoordelijkheid van de organisator zich bij de uitbaters goed te informeren waarvoor het jaarcontract precies van toepassing is.

Voor de overige feestruimtes, de tent, Tempus, BOJ-zaal…  dien je zelf tijdig het initiatief te nemen om in regel te zijn.

Sabam Billijke Vergoeding SEMU 

Meer info over auteursrechten vind je op de website van Mediawijs of de Overheid.